1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Yıldırım başka Fenerbahçe başka
Aziz Yıldırım başka Fenerbahçe başka

Aziz Yıldırım başka Fenerbahçe başka

Bu olaylardan, şahıslar ceza alabilir ama F.Bahçe ceza almamalı” dediler.

A+A-

F.Bahçe Yönetim Kurulu'ndan Nihat Özdemir, Ali Koç, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ve Cihan Kamer, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Futbol Federasyonu'na, Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesi için görüşmeye gitti. Sarı lacivertli yöneticiler, "Başkan başka, Fenerbahçe başka" mesajı verdiler.
Dün akşam saatlerinde İstinye'deki Futbol Federasyonu binasına giderek, başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın da katıldığı toplantıda sarı lacivertliler yöneticiler, "Şahısların bağladığı, şahısları bağlar. Bugünlerde yaşanılanlardan ötürü 104 yıllık bir çınar olan Fenerbahçe'nin cezalandırılması düşünülemez. Bu olaylardan, şahıslar ceza alabilir ama Fenerbahçe ceza almamalı" dediler. Fenerbahçeli idareciler, sarı lacivertlilerin şampiyonluğuna dokunulmamasını, Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'nin gitmesini talep ettiler.

"BU İDDİALARI BİZ KANITLAYACAĞIZ"

Bunun üzerine Futbol Federasyonu yöneticileri, UEFA'nın, başkanların veya yöneticilerin isimlerinin böyle bir olaya karışması halinde, kulübün cezalandırılacağını söylediler. Federasyon yetkilileri ayrıca, dün Emniyet'ten aldıkları bilgileri Fenerbahçeli yöneticilerle de paylaştılar.
İddiaların çok ciddi olduğunu, Emniyet'in ve savcılığın ellerinde bilgi ve belge bulunduğunu ifade ettiler. "Bu iddiaları, biz kanıtlayacağız" diyerek konunun ciddiyetinin bir kez daha altını çizdiler. Ancak sarı lacivertliler ısrarlıydı. Bu kez, Fenerbahçe'nin olmadığı bir ligin ekonomik olarak çökeceğini ifade ettiler ve "Gelin 6-7 maçı birlikte seyredelim. O maçta hiç bir şey olmadığını göreceksiniz" dediler.
Ama Federasyon yetkililerinin buna da yanıtı hazırdı; "Savcılık ve Emniyet, sonucu belli 6-7 maçı gülerek izliyorlar" diyerek, delillerin ciddiyetini ifade ettiler.

"BEN ARTIK KONUŞMUYORUM"

Sarı lacivertliler ise, "Ekonomiyi düşündünüz mü? Naklen gelirleri, yarı yarıya azalacak. Fenerbahçe'nin olmadığı bir lig, ilgi çekmeyecek" diyerek, ısrarlarını sürdürdüler. Ama bir yandan da polis ve savcılıktaki delillerin, yeterli olup olmadığını ve mahkemede geçerli olup olmayacağını sordular.
Bunun üzerine fedeyon yetkilileri, yönetici İlhan Ekşiğlu'nun ifade verirken yaşadıklarını anlattılar: "Ekşioğlu, polisin sorduğu her soruya, 'Hayır' yanıtı vererek, şike olayını reddetmiş. Polis en sonunda, elindeki bilgi, belge, fotoğraf, görüntü ve ses kayıtlarını, Ekşioğlu'nun önüne koymuş. Bunun üzerine Fenerbahçeli yönetici, 'Ben bundan sonra konuşmayacağım, susma hakkımı kullanıyorum' diyerek ifade vermekten vazgeçmiş."
Bu örnekten sonra, sarı lacivertlilerin Futbol Federasyonu ile yaptığı toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.