1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aziz Yıldırım ve Ali Şen'in ortak noktası
Aziz Yıldırım ve Ali Şen'in ortak noktası

Aziz Yıldırım ve Ali Şen'in ortak noktası

TÜRKİYE'NİN SİLAH BARONLARI: İkisi de Fenerbahçe'nin Başkanı oldu. Biri köşesine çekildi öteki gözaltında..

A+A-

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski oyuncularından ve İstanbulspor'u TMSF'den 3.2 milyon dolara satın alan Saffet Sancaklı, 2006 yılında Yeni Aktüel Dergisi'ne verdiği röportajda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile silah ticareti yaptıklarını söylemişti.

YILDIRIM RUSYA ADINA TEK YETKİLİ

Sancaklı, Yeni Aktüel Dergisi'ne verdiği röportajda, "Aziz Yıldırım ile yıllardır Rusya'daki savunma sanayi işinde ortağız. Daha önce tank ve helikopter gibi ihaleleri Ali Şen alıyordu. Biz girince işi bize verdiler. Bu işte Rusya adına tek yetkili biziz. Bunun dedikodusu yapılıyor sürekli, ama bana soran olmadı ki. Birisi gelip sordu da ben 'yok' mu dedim? Ticaret yapıyoruz. Ben bir şey saklamıyorum ki. En son bir helikopter ihalesine girdik, 'bu adamlar nereden çıktı' deniyor. Kardeşim bu bizim aile işimiz ve yıllardır yapıyoruz. Zaten çok ihale de olmuyor; yılda bir tane ya oluyor ya da olmuyor. Büyük oluyor ama üç yıl kadar sürüyor" diye konuşmuştu.

RUSYA'DAKİ SAVUNMA SANAYİSİYLE İLGİLİ TÜRKİYE'DE TEK YETKİLİYİZ

ETHA'nın haberine göre, Yeni Aktüel'in "Aziz Yıldırım'la yaptığınız iş tam olarak ne? Savunma sanayisi dediğiniz kapsama ne tür silah ihaleleri giriyor?" sorusuna Sancaklı, "Buraya hiç girmeyelim. Başka yerlere çekiyorlar. Ama Rusya'daki savunma sanayisiyle ilgili Türkiye'de tek yetkili biziz. Ya da bizim yol verdiğimiz kişiler girer" cevabını veriyor.

Sancaklı, Ali Şen'le ilgili olarak da, "Rusya'da savunma sanayisiyle ilgili Türkiye yetkilisi oymuş (Ali Şen). Biz girince işin içine bu işi bize verdiler. Aziz Yıldırım'la birlikte çalışmaya başladık. Birkaç ihaleye girdik. Ben Ali Şen'i Aziz Yıldırım'dan önce tanıyorum. O da bizim arkadaşımız, ağabeyimiz. İkisi de sıradan insan değil, bu ülkenin özel insanlarıdır" demişti.

O dönemde Birleşik Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Aziz Yılmaz, Aziz Yıldırım ve Ali Şen arasında gerçekleşen kavganın temel sebebinin de Rusya'daki silah pazarı olduğu iddia edilmişti.

ALİ ŞEN'İN ADI WİKİLEAKS BELGELERİNDE

Wikileaks tarafından yayınlanan belgelerde de 2002 yılında Rusya'dan alınan ağır silahlar için Ali Şen'in Türk subayları için Bodrum'daki yazlığında partiler verdiği ileri sürülmüştü.

Belgelerde geçen bölüm şu şekilde idi: "Pearson yazdı: M-60 ve F-4 ihalelerinde rüşvet dönmüş. Rus şirketi Kamov'un temsilcisi ünlü işadamı Ali Şen'in 2002 yazında, Bodrum'da Türk subayları için verdiği partiye çok sayıda Rus katılmış. Askeriyede bir yolsuzluk kanseri var. Askeri alım skandalları. İrtibatta olduğumuz birçok kişi İsrail'e verilen M-60 tankları ve F-4 savaş uçağı modernizasyon ihalelerinde rüşvet döndüğüne ilişkin ısrarlı haberleri gündeme getiriyor. Savunma alımında önde gelen bir Batılı müteahhitlik şirketinin Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu üst düzey bir temsilcisi de bize, Bell helikopterlerinin rakibi olan Kamov'un ve diğer Rus şirketlerinin Türkiye temsilcisi olan Rusya yanlısı meşhur iş adamı Ali Şen tarafından 2002 Ağustosu'nda, deniz kıyısındaki tatil beldesi Bodrum'da Türk subayları için verilen partinin ayrıntılarını anlattı."

Bu haber toplam 4742 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.