1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Yıldırım'ın metris günlüğü
Aziz Yıldırım'ın metris günlüğü

Aziz Yıldırım'ın metris günlüğü

Koğuşuna arkadaş istedi, haftada 250 TL harcayabiliyor, 2 TV 3 buzdolabı aldı.

A+A-

Şike soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın psikolojisinin çok bozulduğu ve sürekli olarak, 'Ben buralara nasıl düştüm' diye bağırdığı öğrenildi. Şekeri 260'a çıktığı için Metris Cezaevi'ndeki ikinci gecesini revirde geçiren Yıldırım sabah yapılan kontrolün ardından tek kişilik koğuşta değil, iki arkadaşıyla kalmak istediğini bildirdi.

DİYET YİYECEKLERLE BESLENİYOR

llk gece T-1 koğuşunda tek başına kalan Yıldırım'ın psikolojisinin son derece bozuk olduğu ve sık sık 'Ben buralara nasıl düştüm' diye bağırdığı öğrenildi. Sabah yapılan kontrolde şekeri 260'a fırlayan Yıldırım götürüldüğü revirde ikinci gecesini kontrol altında geçirdi. Öğle ve akşam yemeği de burada yiyen Yıldırım'ın mönüsünde, sağlığı dikkate alınarak kepekli ekmek, peynir, domates ve yoğurt gibi diyet yiyecekler yer aldı.

KOĞUŞUNA ARKADAŞ İSTEDİ

Sabah yapılan kontrolde tansiyon ve şeker değerleri normale yaklaşan Yıldırım yetkililere koğuşta tek başına kalmak istemediğini, arkadaş olarak Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Cemil Turan ile kulüp avukatı Sami Dinç'le kalmak istediğini bildirdi.

ŞEKİP VE OTYAKMAZ'I İSTEMİYOR

Cezaevi yönetimi Yıldırım'ın bu isteğini değerlendirecek. Yıldırım'ın aynı zamanda çok sevdiği bir arkadaşı olan Cemil Turan'ı moral ve manevi destek için istediği Dinç'i de avukat olması nedeniyle yasal süreçte fikir almak için yanına istediği öğrenildi. Yıldırım'ın cezaevi yönetimine özellikle Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'la aynı koğuşta kalmak istemediğini söylediği öğrenildi.

HAFTALIK HARÇLIĞI 250 TL

Yıldırım ve şike suçundan tutuklanan diğer isimler, Metris Cezaevi kurallarına uymak zorunda. Bu kurallar içinde ise harçlık da bulunuyor.Bütün tutuklulara haftalık olarak en fazla 250 TL harcamalarına izin veriliyor. Bir bakıma harçlıkları 250 TL.

İLK OLARAK TELEVİZYON ALDILAR

Tutuklular daha yüksek miktarda para taşıyamıyor. A17'de kalan ve şike operasyonunda tutuklulanan diğer sanıklar önceki gün kendi aralarında para toplayarak televizyon aldı.

HANGİ EŞYALAR OLACAK?

Bunun dışında tutukluların uyması gereken bir başka konu ise kıyafetle ilgili. Cezaevi kurallarına göre Aziz Yıldırım ve diğer tutuklular, tutukluluk halleri boyunca dolaplarında sınırlı sayıda kıyafet bulunabiliyor.

Bunlar: 4 pantolon, bir eşofman, 4 gömlek, 4 iç çamaşırı, 4 çorap, 1 havlu, 1 bornoz, 1 terlik, 3 tişört ve 1 ayakkabı. Telefon görüşmesi ise izne bağlı ve haftada sadece bir kez görüşebilecekler.

Bu haber toplam 5728 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.