1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Bahçeli'nin ilk parti grubu konuşması
Bahçeli'nin ilk parti grubu konuşması

Bahçeli'nin ilk parti grubu konuşması

MHP lideri Bahçeli, parti grubu toplantısında sert açıklamalarda bulundu.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni dönemin ilk parti grubu toplantısında yemin ve boykot krizi konularına değindi. Seçim sonrası helalleşme konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, ' Ne kurulan tuzakları affedeceğiz ne de tehditlere papuç bırakacağız. Önce hesaplaşacağız sonra yeri gelirse helalleşmeyi düşüneceğiz.' dedi.

Bahçeli konuşmasında Kandil'de Karayılan'la ceviz ağacı altında görüşen Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal ve TESEV için Kürt sorunu raporu hazırlayan Radikal Gazetesi yazarı Cengiz Çandar'ı da sert sözlerle eleştirdi

İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

Milliyetçi hareketin Türk milletiyle buluşmasını durduramadılar. Seçim sonuçları bu kapsamda değerlendirmek daha doğru. Aldığımız yüzde 13'lük oy oranı ve 52 milletvekili ile temsil noktasında çok önemli ve değerlidir. Tek başına iktidar için çıktığımız yolda büyük engellemelerle karşılaştık. Aldığımız oy oranı başarı ve zafer değildir. Ancak tehlikeli süreçleri gözönüne aldığımızda aldığımız oyu küçüksemek kimsenin haddi değildir.

ÖNCE HESAPLAŞACAĞIZ SONRASINA BAKARIZ

Siyasetin tanzimine milletin izin vermediğini bir kez daha halkımız gösterdi. Ne kurulan tuzakları affedeceğiz ne de tehditlere papuç bırakacağız. Önce hesaplaşacağız sonra yeri gelirse helalleşmeyi düşüneceğiz. Bizlere desteğini esirgemeyen milyonlarca vatandaşımızı bir kez daha selamlıyorum.

Siyasal süreçte farklı talep ve isteklerin yarışması sözkonusudur. Ve olması gereken de bu ortamda bir istikrara kavuşturulmasıdır. Siyasal programların mücadelesi şüphesiz demokrasiye değer kazandırarak ortak iyiye imkan sağlayacaktır. Eğer herkesin üzerine anlaşacağı şartlar olgunlaşmamışsa geleceğe yönelik büyük beklentiler hayalcilik olacaktır. Şayet gerginlik azalmıyorsa, bunun sonuçlarına herkes katlanıyor.

SÜREÇ BİR ÇOK ŞEYE GEBE

İktidar sorumluluğunu üçüncü defa alan Ak Parti krizin merkezi haline gelmiştir. Seçim sonuçları ne olursa olsun Türkiye'nin sorunları artarak devam edecektir. Yaşadığımız sorunlar yumağı daha şimdiden korkunun milletimizi çepeçevre sarmaktadır. Önümüzdeki süreç bir çok şeye gebe durumda.

Yakın coğrafyalardaki olaylar iyice kabarmışken, bazı tartışmalar kaosa neden olacak durumların fitilini ateşleyebilir. AKP nafile diplomatik ziyaretlerle omurgasız bir duruş sergilemektedir. İşte böylesi bir ortamda yemin ve boykot krizi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. AKP gelişmeleri vurdumduymaz bir şekilde izlemektedir.

PKK'NIN MECLİS'E GİRMESİ İÇİN FAZLA MESAİ YAPILDI

Sözkonusu kişi PKK propogandası yaptığı gerekçesiyle cezalandırıldı. 22 Mart 2011 tarihinde karar onandı. Bu şahsın 1 yıl 8 aylık cezası kesinleşmiştir. YSK bu müracatı önce reddetmiş sonra geri adım atmak zorunda kalmıştır. YSK'nın tavrı nedeniyle ülkemizde olaylar çıkmıştı. YSK'nın başta verdiği ret kararıyla birlikte bazı çevreler harekete geçmiş PKK'nın Meclis'e girmesi için fazla mesai yapmışlardır. Sözkonusu bölücü şahsın mazbatasının alınmasına da imkan sağlanmışır. Herşey berrak bir şekilde ortadadır. Milletvekilliği adayı olması için çaba sarf edenler bugün de krizin bir numaralı osurmlularıdır.

Türk milletinin hakir görülmesini, şiddetle nefretle reddettiğimizi buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz.

BÖLÜCÜLER YENİ ANAYASAYA UMUT BAĞLADI

AKP'nin yeni anayasa projesine umut bağlayan bölücüler eylemlerine hız vermişlerdir. AKP'nin kapılı kapılar arasında söz verdiği gemi azıya alan ihanet çetesinin davranışları üniter devlet yapımıza alçakça bir saldırıdır. Başbakan bu isyan karşısında neden sessiz kalıyor yoksa verilen sözler mi var?

Kanlı terörün Kandil'deki ele başları çürümüş bazı köşe yazarlarına konuşmuş ve fırsattan ifadeyle tehditlerde bulunmuştur. Terör elçiliği yapanlar hayatlarında şehitlerimizin al bayrağı altında durmuşlar mıdır?

ÇANDAR VE CEMAL'E SERT ÇIKIŞ

Kandil ağzıyla hazırlanan TESEV raporu Türk milletini ölüm döşeğine yatırmak için seferber olmuştur. Bir tarqafta barış konuştuk diyen hayasızlar vardır diğer yandan vatanseverler vardır. Gerilla diyenler, bayrak, şehit sözlerini ne zaman ağızlarına almaktadır? Dağdaki eşkiyaya kahraman ölenlerine de şehit gözüyle baknlar bin yıllık kardeşliği hiçe sayanlardır. Bunların aklında bölünmek yatmaktadır. Etnmik bölücüler ne yparlarsa yapsınlar emellerine ulaşamayacaklar. Kimse boş hayallere kapılmasın. Bizim verecek bir çakıl taşımız yok. Başbakan sözde ustalık dönemi eğişinde kararını verip tarafını belirlemelidir.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.