1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bahçıvanlar sertifikalarını aldı
Bahçıvanlar sertifikalarını aldı

Bahçıvanlar sertifikalarını aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursu’nu bu yıl tamamlayan 645 kursiyerin sertifikalarını Başkan Melih Gökçek verdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursu’nu bu yıl tamamlayan 645 kursiyerin sertifikalarını Başkan Melih Gökçek verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın bahçesinde düzenlenen törende konuşan Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yeşile çok önem veriyoruz. Şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezi Ankara” dedi.

-YEŞİL ALAN 2 METREKAREDEN 18 METREKAREYE ÇIKTI”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak çevrecilik konusunda çok ciddi adımlar attıklarını belirten Başkan Gökçek, belediye başkanı seçildiğinde, Başkent’te kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu, nüfus artışına rağmen bugün kişi başına düşen  yeşil alan miktarının 18 metrekareye ulaştığını belirtti.

Nüfus sabit kalsaydı, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 30 metrekareye bile ulaşmış olacağına dikkat çeken ve bu durumu takdir eden de kıskanan da olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “İnanıyorum ki birlikte Ankara’yı çok daha yeşil hale getireceğiz” diye konuştu.              

“ÜRETİCİYE EN BÜYÜK DESTEK “

Yıllar önce yurt içinde yüksek boylu ve yetişmiş fidan bulunmadığını, küçük fidanlardan ise verim alamadıkları için mecburen yurt dışından ağaç getirtildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Ama şimdi özellikle Sakarya çevresinde çok güzel ağaçların yetiştirildiği seralar açıldı ki, artık yurtdışına hiçbir ihtiyacımız kalmadı. Ağaç konusunda da yerli üreticilere özel sektöre en büyük destek ve teşvik Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Şu anda Sakarya başta olmak üzere, İzmir, Yalova, Manisa taraflarında müthiş bir seracılık başladı” diye konuştu.        

-“TÜRKİYE’YE SERACILIĞI ANKARA ÖĞRETTİ”

Artık ağaçları, yurtdışı fiyatlarının neredeyse üçte biri kadar daha ucuza alabildiklerini kaydeden Başkan Gökçek, her zaman yerli üreticilerden en çok ağaç alan, onları teşvik eden belediye olduklarını belirtti. Başkan Gökçek, Sakarya bölgesindeki seraları gezdiğinde üreticilerin “Türkiye’ye seracılığı Ankara öğretti” dediklerini duyduğunu ve bundan da ziyadesiyle mutlu olduğunu ifade etti.

Başkan Gökçek, Bahçıvanlık Kursları gibi çeşitli faaliyetler ile hem vatandaşın yeşil konusunda daha bilinçlenmesini hem de çevresini eğitmesini hedeflediklerini belirtti.            

-BAHÇIVANLARA SERTİFİKA İLE BİRER ÇAM FİDANI…

 8 yıl içinde toplam 2 bin 977 kursiyere sertifika verdiklerini açıklayan Başkan Gökçek, bahçıvanlık kursuna katılanlara, bundan sonra Ankara’nın yeşiline katkıda bulunmaları temennisiyle birer çam fidanıyla birlikte sertifikalarını verdi.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.