1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Bakan Kurum'dan Gölbaşı'na yeni Toki müjdesi
Bakan Kurum'dan Gölbaşı'na yeni Toki müjdesi

Bakan Kurum'dan Gölbaşı'na yeni Toki müjdesi

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi Projesi'nin birinci etabının açılışı ve ikinci etabının işe başlama töreni yapıldı.

A+A-

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi Projesi'nin birinci etabının açılışı ve ikinci etabının işe başlama töreni yapıldı.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Gölbaşı Belediyesi eski başkanı Fatih Duruay, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, mahalle muhtarları STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖLBAŞI DÜNYA MARKASI OLACAK

Atatürk Sahil Parkı’nda gerçekleşen açılış ve başlama töreninde bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, bugüne kadar yapılan hizmetlerden bahsetti. Gölbaşı’nı bir dünya markası yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Şimşek, önceki dönem katkıları nedeniyle törene katılan eski başkan Fatih Duruay’a teşekkür etti.

BAŞKAN ŞİMŞEK BAKAN KURUM’DAN TOKİ İÇİN SÖZ İSTEDİ

Üniversiteler Caddesi, Tulumtaş mağarasının turizme açılması, Bilardo kompleksi, fuar alanı gibi projelerin bitim aşamasında olduğunu kaydeden Şimşek, BGMP kapsamında 54 km’lik bisiklet ve yürüyüş yolunun Gölbaşı’nda hizmete açılacağını ifade etti. Taşpınar mahallesinde de 1km’lik bisiklet yolunun tamamlandığını kaydeden Şimşek,  Millet Bahçesi ve TOKİ projesi için Bakan Murat Kurum’dan da söz istedi.

KOL KOLA OLACAĞIZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise yaptığı konuşmada bir Gölbaşı sakini olarak Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğini söyleyerek, Millet Bahçesi’nin kısa zaman içerisinde yapımına başlanacağını duyurdu. Cumhur İttifakı’nın önemine de değinen Şahin “Cumhur ittifakı olarak kol kola omuz omuza vererek birlikte mücadele edecek ve Ankaramıza, Gölbaşımıza hizmet için seferber olacağız.” diye konuştu.

GÖL TEMİZLİĞİ 2022 SONUNDA BİTECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Mogan Gölü’ne daha önce kokudan kimsenin gelmediğini ifade ederek, Mogan Gölü temizliği kapasmında 3,2 milyon m3’lük dip çamuru temizliği yapıldığını, 2.etap temizliğinde ise 3,3 milyon m3’lük bir dip çamuru temizliğinin 2022 yılı sonunda biteceğini açıkladı.

2.ETAPTA 20 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

Mogan Gölü kıyısında Kıyı bandı ve çevre düzenleme çalışmalarının ilk etabının bittiğini söyleyen Bakan Kurum, 2. Etapta toplam 20 km’lik bir bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacağını söyledi.

SEVGİ ÇİÇEĞİ DOĞA PARKI YIL SONU BİTECEK

750 milyon m2’lik Gölbaşı Millet Bahçesi’nin ise ihale edilerek 2022 yılının sonunda hizmete açılacağını söyleyen Bakan Kurum, 87 bin m2’lik Sevgi Çiçeği Doğa parkının da bu yıl sonunda biteceğini müjdeledi.

BAKAN KURUM’DAN TOKİ MÜJDESİ

Başkan Şimşek’in yeni TOKİ konutları çağrısına da karşılık veren Bakan Kurum, TOKİ konutlarının ilk etabının yapımına yıl sonu başlayacağını müjdeledi.

MUHTAR BAYRAM ÖZKAN’I SAHNEYE DAVET ETTİ

Konuşmaların ardından Bakan Kurum ve diğer protokol üyeleri açılış ve başlama törenini gerçekleştirdi. Bakan Kurum Şafak Mahalle Muhtarı Bayram Özkan’ı da sahneye davet ederek Millet Bahçesi için, muhtar Özkan’a söz verdi.

Bu haber toplam 4351 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.