1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakanların yerine müsteşarlar gelecek
Bakanların yerine müsteşarlar gelecek

Bakanların yerine müsteşarlar gelecek

Başbakan Davutoğlu, istifa edecek bakanların yerine müsteşarların getirleceğini açıkladı.

A+A-

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, 3 bakan 7 Mart'a kadar istifa edecek.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Lütfi Elvan en geç 7 Mart Cumartesi gününe kadar görevlerinden istifa edecek.

Portekiz ziyareti öncesi havalimanında basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa edecek bakanların yerine bakanlık müsteşarlarının getirileceğini açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamasından sonra Efkan Ala'nın yerine , İçişleri Bakanlığı müsteşarı Sebahattin Öztürk, Bekir Bozdağ'ın yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Lütfi Elvan'ın yerine ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin getirilecek.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SEBAHATTİN ÖZTÜRK KİMDİR?

1962 yılında Trabzon-Çaykara’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu’nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi’ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu.

 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 19.06.1987 tarihinde kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere Brighton’da yabancı dil eğitimi aldı. 1990 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip kaymakam olarak atandı. Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

 Bursa-Osmangazi Kaymakamı olarak görev yapmakta iken 19.11.2007 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Yaklaşık 2 yıl Niğde Valiliği görevini yürüten Sayın Öztürk, 04.10.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi’yle Erzurum Valiliği görevine atandı. Erzurum’da 3,5 yıl görev yaptıktan sonra 09.05.2013 tarihinde Antalya Valiliği görevine atandı.

15.09.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 2014/46780 Sayılı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Sayın Öztürk evli, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

ADALET BAKANI KENAN İPEK KİMDİR?

5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu.

1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu. 

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Müsteşarlık görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

ULAŞTIRMA VE HABERCİLİK BAKANI FERİDUN BİLGİN KİMDİR?

964 yılında Sivas'ta doğan Feridun BİLGİN, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

İş hayatına 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı ve 1991 yılında Planlama Uzmanı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevine atandı.

1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu.

15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı.

30 Haziran 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili görevine atanan Feridun BİLGİN, 30 Temmuz 2010 tarihinden bu yana Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürütmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır.

SON GASTE

 

 

 

 

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.