1. HABERLER

  2. Balta projelerini açıkladı
Balta projelerini açıkladı

Balta projelerini açıkladı

Gölbaşı Otelcilik, Turizm ve Ticaret Meslek Lisesi “Yıl Sonu Değerlendirmesi” toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere ve eğitimcilere bilgi

A+A-

Gölbaşı Otelcilik, Turizm ve Ticaret Meslek Lisesi “Yıl Sonu Değerlendirmesi” toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere ve eğitimcilere bilgi verdi.

Başarısız öğrenci yoktur

Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta yapmış olduğu konuşmada, hem yapılacak olan çalışmalardan bahsetti hem de öğrencilere nasihatlerde bulundu. Balta başarılı olabilmek için hedeflerin büyük olması gerektiğine değinerek, “Başarısız öğrenci yoktur, kendini tembelliğe alıştıran öğrenci vardır. ben okuyorum ama yapamıyorum demeyin. Bunu kabul etmiyorum. Kimisi bir defada anlar kimisi 10 defa okuyarak anlar. Ama anlar. Okuyacaksınız, çalışacaksınız. Kendinizin yıllar sonra nerede olduğunu düşünecekseniz” dedi.

Ben bir köy çocuğum

“Çalışmadan, okumadan, emek sarf etmeden başarıya ulaşmak mümkün değildir” diyen Balta, yaşamış olduğu anılardan da öğrencilere örnek vererek, “Ben bir köy çocuğuyum. Sizin yaşınızdayken benim ellerimde nasır, yüzümde güneş yanıkları vardı. Eğitimimi hep yatılı okuyarak tamamladım. Sizler bizlerden daha şanslısınız. Okuyacaksınız, öğreneceksiniz ve ilerleyeceksiniz. Başka türlü başarılı olamazsınız” dedi.

Öğrencilerle bire bir de sohbet eden Murat Bey Balta, birçok öğrenciye ’12 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?’ sorusunu yönelterek, öğrencilere hedeflerini sordu. Öğrencileri konuşmaları ile motive eden Balta, ‘Hepinizin başarılı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.  

ÖÇK’dan onay bekliyoruz

Bu yıl ve ilerleyen yıllarda Gölbaşı’nda eğitim alanında yapılacak olan hizmetlerden de bahseden Balta, “ Türkiye genelinde İngilizcenin yanı sıra 4 okulda Çinçe, 13 okulda da Rusça eğitim veriliyor. Türkiye’nin en büyük Otelcilik ve Turizm Okul binalarından biri de Gölbaşı’nda yapılacak. Gölbaşı’nda İngilizcenin yanı sıra Rusça yada Çinçe yabancı dil kursları açacağız” dedi.

Gölbaşı’na yapılacak olan Turizm Otelcilik Eğitim Binası hakkında da bilgi veren Balta,       “Tam teşkilatlı otelcilik ve turizm meslek liselerinin yapımının bir tanesi de Gölbaşı’nda olacak. Burada, 90 yataklı uygulama oteli, öğretim binası ve içerisinde atölyeler olacak. Bu Türkiye’nin en büyük Turizm Otelcilik eğitim öğretim binasından biri olacak. Burada ayrıca pansiyon olacak. Gölbaşı’na, Haymana, Şereflikoçhisar’a, Bala’ya hitap edecek.  Bir kompleks olarak Gölbaşımıza hizmet edecek. 12 bin metrekare toplam inşaat alanı var. Burayla ilgili ödenekte ayrıldı. Arsanın da tahsisi yapıldı.  20 dönüm 21 m2 arsa üzerine yapılacak. ÖÇK’dan onay çıkar çıkmaz inşallah temelini atacağız“dedi.

Balta yapmış olduğu konuşmaların ardından öğrencilere dünya klasiklerinden oluşan kitapları dağıtarak, okumalarını istedi. 

  

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.