1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan bakanları tek tek uyardı: Başarıyı abartmayın
Başbakan bakanları tek tek uyardı: Başarıyı abartmayın

Başbakan bakanları tek tek uyardı: Başarıyı abartmayın

Başbakan'ın Bakanlar Kurulu'ndaki ricası: Başarıyı abartmayın!

A+A-

Bakan Arınç, Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nda seçimle ilgili sözlerini ilk kez açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın bu toplantıda çok önemli bir şey söylediğini, bunun henüz dışarıya yansımadığını ifade eden Arınç, ''Bu, AK Parti'nin, Başbakanımızın, onlardan, yani başkalarından farkımızı da gösteriyor. O da şudur; Başbakanımız dedi ki; 'Biz büyük bir başarı kazandık, ama ne olur dışarıda bu başarıyı çok abartmayın. İkincisi muhalefet başarısız oldu, ama ne olur dışarıda muhalefeti rencide edecek söz ve davranışlarda bulunmayın. Arkadaşlar, bu bir asalettir'' diye konuştu.

CHP YÜZDE 30'U AŞMIŞ OLSAYDI..

Arınç, bunun çok güzel bir şey olduğunu, bunu herkesin söyleyemeyeceğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Empati yaparak soruyorum; 'Eğer MHP yüzde 20'nin üzerinde oy alsaydı, pazartesiden sonra Türkiye'nin hali ne olurdu?CHP yüzde 30'u aşmış olsaydı, CHP Türkiye'yi ne hale getirirdi? Acaba, Başbakanımızın söylediği bu sözleri onlar da tekrarlar mıydı, yoksa başka bir davranışın için de mi olurlardı?

ABARTMAYIN

Bir daha söylüyorum; Başbakanımız bu büyük zaferin, yani yüzde 50 oy almış, ta 1950'den bu yana 61 yılın en büyük seçim başarısını, en büyük gücünü ortaya koymuş, üç dönemdir tek başına iktidara gelen ve her dönemde oyunu artırarak, bunu tekrarlayan bir partinin lideri olarak bize diyor ki; 'Seçim başarısını dışarıda çok abartmayın. Muhalefet yaralıdır, muhalefeti de rencide edecek hiçbir söz ve davranışta bulunmayın'. Bunu söylemek önemli.

Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.