1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan Ankara'da 214 projeninin açılışını yaptı
Başbakan Erdoğan Ankara'da 214 projeninin açılışını yaptı

Başbakan Erdoğan Ankara'da 214 projeninin açılışını yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin açılışı, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:


214 Eserin hayırlı olmasını diliyorum. 11 yıldır bunu yapıyoruz. Başbakan olarak 11 yılda temel attık, tarih verdik ve açılışını yaptık. Bugün açılışını yapacağımız eserlerle Ankara'ya önemli yatırımlar kazandırıyoruz. Bu eserlerle Ankara'daki sorunları çözmüş oluyoruz. Belediye başkanıma ve bu eserlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir heyecan ve aşk işidir. Heyecanı olmayan bunları gerçekleştiremez. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri ben hep bunu söylüyorum.

11 yıldır Türkiye'nin efendisi değil hizmetkârı olduk. Gece demedik gündüz demedik yürüdük. Aşka heyecanla yürüdük bu yolda bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Bu güzel ülkemizin büyümesini kabullenmeyen var. Onlara rağmen büyüyoruz. 15 yıl önceki Ankara'yı bir düşünün birde şimdiki Ankara'yı düşünün. Daha önce hafif raylı sistem varken, şimdi metro Ankara'nın kültürüne girdi. İş yapanla iş yapmayan arasındaki farkı millet bilir. 11 yıldır bakanlık ve belediyelerimizle birlikte Türkiye'yi büyütmenin mücadelesini veriyoruz. Biz bu mücadeleleri verirken birileri çelme takmanın peşinde koşuyor. Türkiye'nin güçlenmesini kabullenemeyenler var. Yıllardır yüksek faiz oranlarının peşinde koşanların parmakları var. Yüzde 46 faiz varken şimdi yüzde 5'e kadar düştü. Bunları bu iktidar halletti. Anadolu'nun neresine giderseniz gidin sayamayacağınız kadar traktör var. Bu aziz millet nice büyük imtihanlardan geçti Allah'ın izni ve kardeşlerimizin duasıyla bu durumlardan anlımızın akıyla çıktık. Bu ülkenin istikbaline göz dikenler en güzel cevabı 30 Mart'ta en güzel şekilde alacaklar. 17 Aralık'ta yolsuzluk iftirası ile oyun oynadılar. Milli iradeyi hedef aldılar. O Halk Bank değerinin çok altındayken bizim dönemimizde değerine değer kattı. Diğer kamu banları da karlı birer banka haline geldi.

3 köprüyü, Marmarayı, Hızlı Treni, otoyolları, MİT'i hedef aldılar. Bunların yapılmasını istemediler. MİT'in teşrif ettiği TIR'ı Hatay'da kanunsuz bir şekilde durdurdular. Bu teşkilat millete çalışır. Bir savcı kanunsuz bir şekilde karar çıkarttı. MİT halka çalışırken soruyorum savcı sen kime çalışıyorsun. Bu savcı Reyhanlı'ya neden gitmedi HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum. O savcı 7 gün boyunca neredeydi. Bunlar başkalarına taşeronluk yapıyor. Hiç endişemiz olmasın bu operasyonları Türkiye aşacak. Artık millet ne derse o olacak. Medya, sermaye, çeteler ne derse değil millet ne derse o olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek açılış töreninde yaptığı konuşmada 'Son 5 yılda dev bulvarlar yaptık, 5 milyon ton asfalt döktük. Ankara'da 20 senede 500 bin Ankaralıyı iş sahibi yaptık. Ankara'da arayıp da iş bulamayan yok. Metrolarımız bitiyor Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası ve yerel kuruluşlardan çok sayıda ödül aldık. Açtığımız eserlerin toplam maliyeti 317 milyon Lira'dır. 214 açılışımız Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun.' dedi.

İŞTE O PROJELER

Ankaralıların hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini artıracak, ulaşıma hız, dış görünüme estetik, sosyal hayata hareketlilik kazandıracak 214 proje, görkemli bir törenle hizmete girdi.
Açılışı yapılacak yatırımların görüntülü tanıtımının da yapılacağı Arena'daki törende, 4 noktayla da canlı bağlantı gerçekleştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başkan Melih Gökçek'in açılışını yapacağı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek tesis ve alanlardan bazıları şöyle:

-KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE ALT GEÇİTLER:

Milli İrade Köprülü Kavşak (CHP önü), Seyyid Abdülhakim Arvasi Köprüsü (Bağlum Köprüsü), Yıldırım Beyazıt Köprülü Kavşağı (Akyurt Kalaba), Necip Fazıl Kısakürek Köprüsü (Gimat Mezarlık), Uzay Çağı Köprülü Kavşağı, Bağlıca Köprülü Kavşağı, Şeker Köprülü Kavşağı (3 adet), Batıkent 1695 Caddesi K-1 Köprüsü.


-YAŞAM ALANLARI, OTOPARKLAR, HİZMET BİNALARI, PAZARLAR

Kazan Aile Yaşam Merkezi, Sincan Aile Yaşam Merkezi, Elmadağ Aile Yaşam Merkezi, Kuzey Ankara İtfaiye Lojistik Binası, Dikmen İtfaiye Binası, Kazan İtfaiye Binası, Ortaköy Mezarlığı Camii ve yollar, Hacı Bayram Veli Camii Katlı Otopark,

Ulus Hükümet Hisar Caddeleri Kentsel Tasarım Projeleri, Kızılay Cephe Kaplama (4 adet bina), Sincan 12. Cadde Pazar yeri ve Zabıta Binası, TOKİ Örencik Kapalı Pazar Yeri.

-YAYA ÜST GEÇİTLERİ:

Gazi Hastanesi önü, İstanbul Yolu Makro Market önü, İstanbul Yolu Jandarma Lojmanları önü, İstanbul Yolu TOKİ Blokları önü, Ayaş Yolu 309. Sokak.

-ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERİ:

Elmadağ Kargalı Yeraltı Barajı, Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Atıksu Arıtma Tesisi, Mamak İlçesi Lalahan Atıksu Arıtma Tesisi, Çankaya İlçesi Alternatif İsale Hattı, Ankara'ya yeni bağlanan ve mahalle statüsüne geçen köylere toplam 41 adet paket içme suyu arıtma tesisi.

ANKARA GENELİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI:

Son 5 yılda Ankara geneline toplam 2.700 kilometre içme suyu, 1.900 kilometre atık su ve 477 km. yağmur suyu olmak üzere toplamda 5.077 kilometre altyapı döşenmiştir.

PARK ALANLARI:

Safa Parkı (Çukurambar),Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı, Eryaman Otoban Kenarı Parkı, Eryaman Metro Altı Park, Eryaman Şeker Parkı, Eryaman Emre Parkı, TOKİ Örencik Parkı, Uyanış Parkı, Kusçağız Parkı, Ortaköy Mezarlığı Hizmet Binaları ve Çevre Düzenlemesi, Şelaleli Tebessüm Parkı (Pursaklar), Dere Boyu Parkı, Nevbahçe Parkı, TOKİ Turkuaz Parkı, Tuana Parkı, Gazi Üniversitesi Girişi Koşuyolu, Aliya İzzetbegoviç Parkı, Prof.Dr. Necmettin Erbakan Parkı.

DEKORATİF SAATLER:

Ankara Kent Merkezi ile metropol ilçelerinde yapımı gerçekleştirilen 33 meydan saati.

HANIM LOKALLERİ VE AİLE YAŞAM MERKEZLERİ:

Sincan Hanımlar Lokali, Gölbaşı Hanımlar Lokali, Akyurt Aile Yaşam Merkezi

SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILAN HİSARPARK CADDESİ:

Hisarpark Caddesi'nde 11 adet bina ve dükkanın dış cephesi yapıldı ve buradaki yol, kaldırım ve otoparklar yenilendi.

TABAKHANE CAMİİ RESTORASYONU:

Çıkan yangında büyük hasar gören Tabakhane Cami'nin yenilenen halinin açılışı yapılacak. Caminin ahşap bölümleri söküldü ve sıva raspaları yeniden yapıldı, çatı saçak kaplamaları yenilenen caminin avize, mihrap, minber ve kürsüsü de restorasyon projesine uygun olarak eski özgün haline getirildi.

MODERN TAKSİ DURAKLARI:

Çeşitli semtlerde yapımı gerçekleştirilen 100 adet modern taksi durağı.

Bu haber toplam 2435 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.