1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidiyor
Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidiyor

Başbakan Erdoğan Gazze'ye gidiyor

Başbakan Erdoğan'ın, 25 Temmuz tarihinde Gazze'ye gideceği öne sürüldü.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sonunda Gazze Şeridi'ne gideceği iddia edildi. Filistin Haber Ajansı Maan, İsrail'de yayınlanan Maariv gazetesine dayandırdığı bir haberinde Erdoğan'ın 25 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne gideceğini öne sürdü.

DİPLOMATİK KAYNAKLAR DOĞRULADI

Ajansta yer alan habere göre Maariv gazetesi, Erdoğan'ın Gazze'ye geleceğini diplomatik kaynakları tarafından doğrulattı. Erdoğan'ın Mısır askeri konseyine Gazze'ye girme talebini ilettiği ve bu isteğinin kabul edildiği kaydedildi.

İSRAİL ZİYARETTEN RAHATSIZ

Maariv gazetesine göre ise İsrail, bu ziyareti önlemek için Mısırlı yetkililerle iletişime geçti. Ancak İsrail'in çağrıları cevapsız kaldı. İsrail'in bu ziyareti Hamas'a bir destek olarak gördüğü belirtildi.
Ancak Gazzeli yetkililer, ajansın bir başka haberinde yer alan ifadelerinde kendilerine Erdoğan'ın geleceğine dair herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi. Maan'a konuşan Hamas'ın Dışişleri Bakanı Gaza Muhammed, "Resmi olarak bilgilendirilmedik" dedi.

Öte yandan Hamaslı milletvekili İsmail El Aşkar'ın El Fetih ve Hamas uzlaşması konusunda görüşmeler yapmak için İstanbul'a geldiği bildirildi. Aşkar'ın yanı sıra El Fetih, Popüler Filistin Bağımsızlığı Cephesi'nden yetkililerin de İstanbul'da olduğu aktarıldı. Temsilcilerin İstanbul'da uzlaşıyı görüşmeleri bekleniyor.

Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.