1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan istifa edip tatile çıkacak
Başbakan Erdoğan istifa edip tatile çıkacak

Başbakan Erdoğan istifa edip tatile çıkacak

Başbakan Erdoğan'ın istifa edip, bu hafta ailesiyle birlikte tatile çıkması bekleniyor.

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, 60'ıncı Hükümet'in son Bakanlar Kurulu'nu bugün topladı. Toplantıda Başbakan, kabine üyelerine veda edecek ve sonra Cumhurbaşkanı'na 60'ıncı Hükümet'in istifasını sunacak. Başbakan'ın bu hafta ailesiyle tatile çıkması bekleniyor.

GÜL'E İSTİFASINI SUNACAK

Erdoğan, toplantıda kabine üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür edecek ve vedalaşacak. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun ardından 16.00'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 60'ıncı Hükümet'in istifasını sunacak. Seçim kampanyası boyunca 68 il mitingi düzenleyen Başbakan Erdoğan, yorgunluğunu çocukları ve torunlarıyla atacak. Bu hafta tatile çıkması beklenen Erdoğan'ın, yeni seçilen 326 milletvekili ile de bir araya gelmesi planlanıyor. Ancak buluşmanın tatil öncesi mi yoksa sonrasında mı olacağına henüz karar verilmedi.

SON KEZ TOPLANDILAR

KABİNEYİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

25 Haziran'da milletvekillerinin Meclis'te and içmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından Hükümeti kurma yetkisi verilecek olan Erdoğan'ın kabineyi açıklaması bekleniyor.

12 HAZİRAN'DAN SONRA İLK BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

Bakanlar Kurulu üyeleriyle tek tek tokalaşan Erdoğan, toplantının başında yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçiminden sonraki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bugün bildiğiniz gibi istifalarımızı Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımıza istifalarımızı sunduktan sonra Cumhurbaşkanı malum yeni kabine kuruluncaya kadar göreve devamımızla ilgili, bugüne kadar uygulaması böyle, tekrar bizi bu noktada görevlendirmesi olacak. Bundan sonraki süreçte Bakanlar Kurulu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.