1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan Erdoğan'ın TİM'deki konuşması
Başbakan Erdoğan'ın TİM'deki konuşması

Başbakan Erdoğan'ın TİM'deki konuşması

Başbakan Erdoğan TİM Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu..

A+A-

12 Haziran akşamı balkon konuşmasıyla helalleşme isteyen Başbakan Erdoğan 13 gün sonra geniş kapsamlı bir gündem değerlendirmesi yaptı.

BDP VE CHP'YE TEPKİ

Konuşmasında BDP ve CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan, 'Sandıkların üzerine çarpı işareti atanlar demorkasiden ve özgürlükten bahsedemez' dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısında yaptığı 'Stockholm Sendreomu' benzetmesine de tepki gösteren Erdoğan, 'Milletin tercihlerini bir takım sendromlarla ifade etmek ne yazık ki talihsizliktir.' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın TİM genel kurulundaki o sözleri

İşte Başbakan'ın açıklamalarının satır başları:

500 milyar dolar ihracat hedefine inanıyorum. Sizlerde de bu kararlılığı görüyorum. Biz büyük bir Türkiye hazırlamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bu seçimler Türkiye önünde beyaz sayfa açmıştır. 1923'ten bu yana ihracatın artışına baktığımızda artışın aktif dış politikayla birlikte bir grafik çizdiğini görürüz.

TÜRKİYE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYOR

Eğer Türkiye'de yaşananları sessiz devrim olarak niteliyorsa bu demokrasi ve ekonominin at başı gitmesinin sonucudur. 12 Haziran'la başlayan yeni süreç çok büyük anlam taşıyor. Bizim meselemiz Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ve modarn ülkesi haline getirmek, demokratik düzeyi en üst seviyeye ulaştırmaktır. Güven ve istikrar, aktif ve barışçı dış politika izlendikçe bu hedefler çok rahat tutturulur. Bazıları kriz olur mu diyor? Türkiye sağlam zeminde yürüyor. 1946'da ilk kez çok partili seçimler yapıldı. 46'dan bu yana Türkiye demokrasiyi ve milli iradeyi, gölgesiz, ideal demokrasiyi tartıştık, büyük acılara maruz kaldık. Bu millet hiç bir zaman umudunu yitirmedi. Her zaman sandığa sahip çıktı, sandığın üzerine çarpı işareti koymadı. Benim ülkemde sandığın üzerine çarpı işareti koyanlar demokrasi ve özgürlükten bahsedemezler. Seçimlerde en önemli mesaj, milli iradedir. Milletimiz demokrasiyi benimsemiştir ve en son sözü çok güçlü bir şekilde söylüyor.

ARTIK DEMORKASİ KÜLTÜRÜNE ULAŞTIK

Son 8.5 yılda yaşadıklarımız ibret vericidir. Millet çetelere, müdahalelere karşı çok net ve basiretli bir duruş göstermiştir. Milletin son sözü söylemesiyle sorunlar çözülmüştür. Artık çok ciddi bir demokrasi kültürüne ulaşmıştır. Bu karar benimdir demiştir. Her türlü engel ve tehdide rağmen sandığa gitmiştir.

DÜNÜN TARTIŞMALARI GERİDE KALMIŞTIR

12 Haziran seçimleriyle birlikte sadece beyaz bir sayfa açılmadı, artık Türkiye'nin önünde engin bir deniz farklı bir vizyon vardır. dünün parametreleri artık geride kalmıştır. Dünün tartışmalarına miller artık son noktayı koymuştur. Dünün siyasi polemikleri, dünün siyaset kültürü de açık ve net bir şekilde mesaj verilmiştir. Bugünün siyaset kültüründe sandıkta verilen mesajı okumak ve gerekeni yapmaktır.

%50'Yİ SENDROMLARLA TANIMLAMAK TALİHSİZLİK

Biz Ak Parti olarak neden yüzde 50 oy aldığımızı değil neden diğer yüzde 50'nin oyunu alamadığımızın hesabını ve bilimsel araştırmasını yapıyoruz. Kimlere ulaşamadık, denen anlatamadık, kendi öz eleştirimizi yapıyoruz. Aynı özeleştiriyi diğer siyasi partiler tarafından da yapılmasını arzuluyoruz. Muhalefetin de artık böyle bir vizyona sahip olmasını bekliyoruz.

Milletin tercihlerini bir takım sendromlarla ifade etmek ne yazık ki talihsizliktir.

YENİ ANAYASA

Tabi kazandığımız seçimlere rağmen gurur ve kibirden sakınıyoruz. Millet üçüncü kez bize emaneti yükledi. bu bizi rehavete asla sevak edemez. bugün sorumluluğumuz her zamankinden daha fazladır. Bizim 12 Haziran akşamı yaptığımız helalleşme çağrısı yükümüzün ağırlığının neticesidir. Seçim öncesi Ak Parti tek hedef haline getirildi. Çirkin saldırılar oldu, şiddet uygulandı. Koruma polislerimiz, milletvekillerimiz hedef haline getirildi. Kimse bu noktada muhalefetin dili üzerinde durulmadı. Hakaretler küfürler görmezden gelindi. biz çıktık haklarımızı helal ettiğimizi söyledik. Hiç bir polemik başlatmak niyetinde değilim. Açtığımız beyaz sayfanın tarafı asla kirlenmeyecektir. Umarım muhalefet de bizim kadar hassas davranır. Önümüzdeki sürecin yapıcı eleştirilerle, uzlaşmayla ilerlemesi bizim en büyük temellimizdir.

DÜN REFORMLARA KARŞI ÇIKANLAR BUGÜN HUKUK VE DEMOKRASİYİ HATIRLIYOR

Türkiye yeni bir anayasaya, yasaların da çok ciddi bir reforma artık herzamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Ak Parti bu konuda tek başına mücadele verdi ama engeller ve ithamlarla karşılaştık. Dün reformlara karşı çıkanların şimdi hukuku ve demokrasiyi hatırlamaları enterasandır. Milli irade üzerinde hiç bir gölgeyi asla ve asla kabul etmiyoruz.

Türkiye bir hukuk devletidir. 26 maddelik anayasa değişikliği konusunda nasıl yanlız kaldığımızı biliyorsunuz. 12 Haziran seçimlerine girerken bizim en büyük projemiz yeni anayasa oldu. Buradan bütün muhalefete, medyaya herkese sesleniyorum, birbirimizi tamamlayarak en geniş katılımla bir yeni anayasa hazırlayalım.

SIFIR KİLOMETRE ANAYASA

En doğudan, en batıdan herkesin bu benim anayasamdır dediği bir metin yaratalım. Yeni anayasayı sivil bir anlayışla dosta düşmana gösterelim. Pek çok sorunun kendiliğinden çözüldüğünü göreceğiz. elektornik aksamı güven vermeyen bu arabayı bırakalım ve sıfır kilometre bir anayasa yapalım.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.