1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Başkan Gökçek'ten Ampute Milli Takım'a destek
Başkan Gökçek'ten Ampute Milli Takım'a destek

Başkan Gökçek'ten Ampute Milli Takım'a destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, d Avrupa Şampiyonu olan "Türk Milli Ampute” takımının her futbolcusuna, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınacak kararın ardından, 200’er bin lira prim verileceğini müjdeledi.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu’nun A Milli Futbol Milli Takımı'na  vereceği priminin de kesinlikle Ampute Milli Takımı'na verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Millet olarak beklentimiz bu” dedi.    

  Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute Mili takımı için “Ampute Millî Takımımız Avrupa Şampiyonu... Helâl size arslanlar” diyerek tweet atan Başkan Gökçek, ardından da Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programına telefonla bağlanarak, düşüncelerini dile getirdi. 

 

-CANLI YAYINDA, 200 BİN LİRA ÖDÜL SÜRPRİZİ...

Moderatörlüğünü Ertem Şener’in yaptığı ve Ampute Milli takım oyuncularının da katıldığı programda “Mutluluğumu ifade edemem” diyerek duygularını dile getiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Yani bizim göğsümüzü öyle kabarttılar, öyle kabarttılar ki tarifi mümkün değil. Bu kardeşlerimiz engelli ama gönülleri hepimizden kuvvetli, Allah onlardan razı olsun. Sadece gazi değil, aynı zamanda Türkiye’nin kahramanı bunlar. Gerçekten yüzümüzü ak ettiler. A Milli Futbol Takımımız  nasıl bizim yüzümüzü yere düşürdüyse, bu gençler yüzümüzü göğe kaldırdı. Allah onlardan razı olsun. Türkiye’nin namını yürüttüler. Bu gençlere sahip çıkmak, hepimiz için boynumuzun borcu. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı, zaten Osmanlıspor’da oynuyor. Bizim, belediyeler olarak, özellikle böyle başarı gösteren millilere her türlü imkanı verme hakkımız var. İnşaallah Belediye Meclisimiz 5 gün sürüyor. Allah nasip ederse 18 gencimizin 18’ine de tabii hocasını da buna dahil etmek lazım, bu kararı çıkaracağız ve oyuncularımızın her birine 200 bin lira ödül vereceğiz."

Başkan Gökçek’in bu açıklaması, stüdyoda bulunan konuklar tarafından alkışlarla karşılandı.

 

-TWITTER'DAN DA DUYURDU

  Televizyon programını da takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek,  Milli Takım'la ilgili şu tweet'leri attı:    

  -“Ampute Millî Takımımız, Avrupa Şampiyonu... Helâl size arslanlar...

  -Meclis üyelerimizle konuştuk. İnşaallah Ampute Millî Takımımıza, ABB Meclis kararıyla 200 biner lira ödül kararı çıkartacağız.

  -Ankaralılar adına Ampute Millî Takımı'na Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği ödül, diğer büyükşehirlerin bütçelerine göre de verilmeli.

  -TTF, Millî Takım'a vereceği galibiyet primini, kesinlikle Ampute Millî Takımı'na dağıtmalı... Millet olarak beklentimiz...”

Bu haber toplam 2933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.