1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkan Gökçek'ten ziyaret
Başkan Gökçek'ten ziyaret

Başkan Gökçek'ten ziyaret

Katar Devlet Merkezi Belediye Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

A+A-

Başkanlık makamında gerçekleştirilen kabulde Başkan Gökçek, konuk meclis üyelerinden, Katar Merkezi Belediye Meclisi’nin yapısı, teşkili, yetkileri ve çalışma alanları hakkında bilgi aldı. 

Katar'la son zamanlarda münasebetlerimizin artması, hem Ankaralıları hem Türkiye’yi ziyadesiyle memnun ediyor” diyen Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapısı, çalışma ve projeleri kakında özet bilgi verdi. Başkan Gökçek, konuklarına, Ankara turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğü ve 2017 yılında hizmete girmesi hedeflenen ANKAPARK’ı da anlattı.  

ANKAPARK’ın yapısı, alışveriş merkezleri, konaklama yerleri, oyuncak kapasitesiyle dünyadaki disneylandlar arasındaki ayrıcalığını ayrıntılarıyla aktaran Başkan Gökçek, Katarlı girişimcilerin de burada bir otel yapma projeleri olduğunu söyledi.  

 

-“KATARLI GİRİŞİMCİLERE YATIRIM DAVETİ”

  ANKAPARK’ın hizmete girmesiyle; 2 milyonu yurt içinden, 1 milyonu da yurt dışından olmak üzere yılda 3 milyon turist beklediklerini vurgulayan Başkan Gökçek, Katarlı girişimcilerin burada yapacakları yatırımlarla hem kendilerinin kazanacaklarını hem de İslam dünyasından daha fazla turistin Ankara’ya gelmesinin sağlanacağını söyledi.

Başkan Melih Gökçek, kendisini Katar’a davet eden konuklarına teşekkür ederek, fırsat bulduğu takdirde bu ziyareti yapacağını kaydetti.

Başkan Gökçek, konuklarına, ziyaretin anısına seramik tabak armağan etti.   

Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak 3 günlük bir ziyaret için Ankara’da bulunan konuk heyet, Dikmen Vadisi, Ulus Tarihi Kent Proje alanı, Hacı Bayram Veli Camii Proje Alanı, MİA (Merkezi İş Alanları) Proje Alanı ve ANKAPARK’ta incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldılar. 

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.