1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek işin formülünü açıkladı
Başkan Şimşek işin formülünü açıkladı

Başkan Şimşek işin formülünü açıkladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, belediyenin gelirlerini artırıcı hamlelerini nasıl yaptığını canlı yayında açıkladı.

A+A-

2021 yılının net asgari ücreti 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi ancak Gölbaşı Belediyesi en düşük ücreti 3 bin 325 lira olarak vereceklerini açıkladı.

Asgari ücretin bir hayli üzerine çıkan bu rakam Gölbaşı Belediyesi’nin çalışanlarını da memnun etti.

Gölbaşı Belediyesi’ni borçla devralan Başkan Şimşek,  638 günde bu borcu 19 milyon gibi bir rakama düşürürken, işçilere de büyük bir zam yaptı.

Başkan Şimşek’in pandemi sürecine rağmen hem hizmetlerine devam etmesi, hem borç ödemesi aynı zamanda da işçilere büyük bir zam vermesi ‘Kısa sürede bunu nasıl başardı?” sorusunu da akıllara getirdi.

Başkan Şimşek, bu soruya Haber Global Tv’de katıldığı canlı yayında yanıt verdi.

ASGARİ ÜCRETİ YETERSİZ Mİ BULDU?

İşçilere geriye dönük zam ödemelerinin 1,5 ay içerisinde ödeyeceklerini söyleyen Başkan Şimşek, sunucunun “Asgari ücret rakamını yetersiz mi buldunuz? Neden asgari ücretin üzerinde bir zam verdiniz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

global2.jpg

ÇALIŞANLARIMIZ DAHA İYİ YAŞAMAYA LAYIK

“Biz hükümetimizin aldığı kararların arkasındayız. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak bu çalışmayı yaptık. Bu iş bizim işimiz açıkçası. Biz çok büyük tasarruflar ve gelir artırıcı hamleler yaptık. Ve çalışanlarımızın bu zammı hak ettiğinin farkına vardık . ‘Çalışanlarımız daha iyi yaşamaya layık’ dedik ve böyle bir karar aldık.”

İYİ ÇALIŞTILAR ONLARI ÖDÜLLENDİRDİK

Gölbaşı onların sayesinde daha güzeli kaldırımlarımız daha güzel, sokaklar tertemiz. “Çalışanlarımızı bu şekilde ödüllendirmeye düşündük ve arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmada olarak kararı verdik. Çalışanlarımıza Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle yemelerini Allah nasip etsin.”

PANDEMİ YE RAĞMEN İŞÇİ ÇIKARMADIK, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANMADIK, İŞÇİLERİMİZİ ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARMADIK

Gerekli olan kaynağın tasarrufla sağlandığını ifade eden Şimşek , pandemi döneminde belediyenin gelirlerinin düşmesine rağmen personel çıkartma yapmadıklarını kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin gibi uygulamalar yapmadıklarını belirtti.

global.jpg

DEVLETİMİZE YÜK OLMADIK

“Pandemi döneminde bazı belediyeler kısa çalışmaya girdiler.işçilerini ücretsiz izne ayrılan belediyelerimiz oldu.  Ne kısa çalışmaya, ne de çalışanlarımızı ızine gönderdik göndermedik. Kısa çalışma ile devletimiz üzerine yük olmadık.

FORMÜL ‘ TASARRUF’

Ücretsiz izinle personelimizi çalışanlarımızı mağdur etmedik. Biz tamamen belediyede gelir artırıcı hamleler yaptık. Tasarruflar yaptık. Yaptığımız tasarruflar ve gelir getirici hamleler ile belediyemizin ekonomisinin çok güzel hale getirdik. Paramız var. Personelimize hak ettiği şekilde ödeme yapıyoruz.   Bu ücreti biz inşallah bir dahaki dönemde daha da üst rakamlara çıkaracağız.

AZ ZAMANDA ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPTIK

Mustafa Kemal Atatürk sürücü söylüyordu ya “Az zamanda büyük işler yaptık.” diye biz de geçen zamanda gerçekten az zamanda çok büyük işler başardık.

Bu haber toplam 5792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.