1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek yapılanları bir bir canlı yayında anlattı
Başkan Şimşek yapılanları bir bir canlı yayında anlattı

Başkan Şimşek yapılanları bir bir canlı yayında anlattı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bengütürk TV’de katıldığı canlı yayında koronavirüs salgına karşı yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bengüttürk TV’de katıldığı canlı yayında koronovirüs salgına karşı yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cem Açıkgöz’ün Bengütürk TV’de sunduğu Günün Raporu isimli programına canlı yayınına katılan Başkan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi’nin koronavirüsle salgınına karşı aldığı önlemleri bir bir anlattı.

2020 yılının diğer yıllara göre daha farklı bir yıl olduğunu söyleyen Başkan Şimşek, sene başında birim müdürleriyle bir araya gelerek herhangi bir felakete karşısında neler yapılması gerektiğiyle ilgili bir yol haritası belirleyip Kriz Masası ve bu nedenle koronavirüse karşı mücadeleye hazırlıksız yakalanmadıklarını söyledi.

Umreden gelen vatandaşların Gölbaşı’ndaki KYK yurtlarında misafir edildiği gün belediye olarak üzerlerine düşenden fazlasını yaptıklarını hatırlatan Başkan Şimşek “Ben ekibime birim müdürlerine çok teşekkür ediyorum.  O gece can separene çalıştık. Gece yurtlarda kalan öğrencilerimizin tahliye edilmesi gerekiyordu.  Bütün öğrencilerimizi araçlarımızla istedikleri yerlere taşıyarak gidecekleri yere ulaştırdık.” dedi.

Umrecilerin gelmeden önce tüm odaların belediye tarafından dezenfekte edildiğine dikkat çeken Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü;

Gölbaşı Belediyesi ekipleri bütün yurttaki bütün odaları temizleyerek ve dezenfekte ederek misafirlerimiz için hijyen ve temiz bir ortam hazırladı.  Belediye olarak bu süreçte üzerimize düşen tüm görevi yerine getirdik. Umrecilerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Burada anlatamayacağımız istekleri de oldu ama biz Gölbaşı Belediyesi olarak onların tüm ihtiyaçlarına yanıt verdik.”

GÖLBAŞI’NDA ALINAN ÖNLEMLER 

Koronavirüs ülke gündeme geldiği an ilk işimiz kronik hastalığı olan, engelli olan ve raporu olan tüm çalışanlarımıza izin verdik. Pazar yerlerindeki tezgah arası mesafeleri 5 metreye çıkardık. Pazarcılarımıza maske ve eldiven dağıttık. Pazar alışverişine gelen vatandaşlarımızı da sosyal mesafe kuralı konusunda bir bir uyardık.

VATANDAŞLARIN ATEŞİ ÖLÇÜLÜYOR

ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Gölbaşı’nda halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde çadırlar kurarak, vatandaşlarımızın ateşini ölçmeye başladık. Ateşi yüksek olan vatandaşlarımızı ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirdik. Bütün vatandaşlarımızın yararlanabileceği araç dezenfekte noktası oluşturduk. İsteyen her vatandaşımız burada araçlarını ücretsiz dezenfekte edebiliyor.

KIYAFETLER İÇİN DEZENFEKTE CİHAZI

Belediye girişinde vatandaşların kıyafetlerini dezenfekte edebileceği nanoteknoloji dezenfeksiyon kabini kurduk. Burada vatandaşlarımız kıyafetlerini dezenfekte edebilecek ve sağlığa hiç bir zararı yok.

GÖLBAŞI’NDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

İlçenin tamamını dezenfekte ettik. Gölbaşı’nda bulunan tüm Kamu Kurumlarını, Okulları, Camileri ve tüm caddeleri dezenfekte ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitimini aksatmaması için E-DERSANE projesini anında hayata geçirdik.

YETER Kİ YAŞLıLARIMIZ EVLERİNDEN ÇIKMASIN

BİZ ONLAR İÇiN ÇALIŞIYORUZ

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını Gölbaşı Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Sosyal marketimiz vasıtasıyla yaşlı vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları nerede olursa olsun karşılanıyor. Onlar bizim için değerli. Onlar bizim çınarlarımız, kanaat önderlerimiz… Yeter ki onlar sokağa çıkmasın ve bu süreçte evlerinde otursunlar. Biz onlar için çalışıyoruz.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Özellikle kuaförler, kıraathaneler ve lokantalarla ilgili sıkıntılar oldu. Bizzat ben kendim kuaförleri arayarak her zaman yanlarında olduğumuzu söyledim.  Biz bütün esnafımıza sahip çıkacağız.  Onlar bizim baş tacımız her zaman yanlarında olacağız

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ FAYDALANIYOR

Hilal Kart ve Sosyal Market uygulamasından da bahseden Başkan Şimşek “Gölbaşı Belediyesi olarak açtığımız Sosyal Markette bütün ürünler mevcuttur. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verdiğimiz Hilal kart ile burada tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kartımızı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız sadece bizim açtığımız sosyal markette değil Gölbaşı ve Ankara'daki marketlerden de alışveriş yapabiliyor. Gölbaşı'nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 493 kişi civarında. Biz burada eş, ahbap, dost ilişkisinden ziyade gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşları belirledik.” Şeklinde konuştu.

SOKAK HAYVANLARININ BAKIM VE İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Salgın riski nedeniyle sokak hayvanlarının da aç kaldığına dikkat çeken Başkan Şimşek, sokak hayvanlarına yapılması gereken tüm bakımların Gölbaşı Belediyesi tarafından yapıldığının altını çizerek “Sokak hayvanlarımızı da unutmamamız gerekiyor. Onların besin ihtiyacını karşılıyoruz,bu süreçte aç kalma riskiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için Gölbaşı Belediyesi gereken her şeyi yapıyor.. Yaralı olan hayvanlarımızın bakımlarını da biz gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DA UNUTMADIK

Bu süreçte sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden ve teşekkür eden Şimşek “Hepsine yaptıkları tüm fedakârlıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizde her zaman yanlarındayız. Onlara moral olması için zaman zaman bir araya geliyoruz. Hatta kendilerine bu süreçte daha dinç kalmaları için meyvelerden oluşan C vitamini takviyesi de yaptık. Küçük de olsa sağlık çalışanlarımıza bir moral oldu. Kendilerine şahsım ve Gölbaşı halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KAMPANYAYA DESTEK VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Biz Bize Yeteriz Türkiyem adlı kampanyaya da Göbaşı Belediyesi olarak destek verdiklerini söyleyen Başkan Şimşek “bu hafta içerisinde belediye başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimizle birlikte kampanyaya katılım sağlayacağız. Dedi.

ALDIĞIM MAAŞI BURS OLARAK DAĞITIYORUM

Göreve geldiği günden bugüne kadar belediye başkanlık maaşını almadığını ve bu maaşla yaklaşık 36 öğrenciye burs verdiğini söyleyen Başkan Şimşek “Benim seçim döneminde verdiğim söz vardı. Maaş almayacağım ve bu maaşla öğrencilere burs vereceğim diye. Ben bir yıldır aldığım maaşın tamamının dar gelirli ailelerin okuyan çocuklarına burs olarak bağışlıyorum.  Bursları ben kendi ellerimle ödüyorum. Aldığım maaşı 36 tane öğrencimize veriyorum.” şeklinde konuştu.  

BÜYÜKŞEHİR’DEN HiÇ BİR İSTEK VE TALEBİMİZ OLMADI

Gölbaşı Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıp almadığıyla ilgili soruya da Başkan Şimşek şöyle yanıt verdi;

 “Gölbaşı Belediyesi olarak istikrarlı yönetim sayesinde kimseye muhtaç olmadan tüm tedbirleri biz kendimiz karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir istek ve talebimiz olmamıştır. Biz Gölbaşı olarak BİZ BİZE YETERİZ dedik bu doğrultuda adımlar attık.

 

Bu haber toplam 3814 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.