1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek'ten barınak müjdesi
Başkan Şimşek'ten barınak müjdesi

Başkan Şimşek'ten barınak müjdesi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gölbaşı İlçesinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gölbaşı’nın en büyük sorunlarından olan başıboş sokak hayvanları konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi’nin 2020 yılından beri sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağı ve daha rahat bir ortamda yaşamaları için bir barınak yapımı için çalıştığını kaydederek “ Göreve geldiğim günden bugüne başıboş sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için mücadele eden birisiyim. Sokak hayvanlarıyla ilgili hayvanseverler de üzerimize çok geldi bugüne kadar. Ama biz hem başıboş sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını istiyoruz hem de halkımızın can güvenliğini düşünüyoruz. “ dedi.

2 AY İÇERİSİNDE BİTECEK

Gölbaşı’nda 2 farklı noktada sokaktaki hayvanların kısırlaştırılacağı ve yaşayacağı bir  tesis yapacaklarını kaydeden Şimşek “ Konya Yolu üzerinde ve Haymana Yolu üzerinde bir kısırlaştırma ve barınak merkezi kuracağız. Bu çalışmalar 2 aya kadar bitecek ve Gölbaşı sokaklarında artık başıboş sokak köpekleri bulunmayacak.” Dedi.

YAPAMAZLARSA BİZ YAPARIZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir türlü bitmeyen barınak projesine de değinen Başkan Şimşek “ABB o kadar bütçeyle  3 yılda bir hayvan barınağını bile yapamıyorsa bıraksın biz yapalım.” Diye konuştu.

HASTA KÖPEKLERİ BIRAKIYORLAR

ABB’nin Gölbaşı’nda hayvan barınağında farklı şeyler yaşandığını da dile getiren Şimşek “ Hiç kimse bu konuda Gölbaşı’nın adını kötülemeye kalkmasın. Biz kötü bir ilçe değiliz. Biz Gölbaşı’nın adının kötüye çıkarılması girişimlerine müsaade etmeyeceğiz. Barınağın olduğu bölgeye biz mobese kamerası yerleştirdik. Hasta köpekleri barınaktan dışarı bırakıyorlar. Farklı ilçelerden ilçemize kamyon kamyon sahipsiz köpek bırakıyorlar. Biz bunların hiç birisine müsaade etmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 3974 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.