1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkentte festival heyecanı
Başkentte festival heyecanı

Başkentte festival heyecanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan uluslararası “Büyük Ankara Festivali”, yüz binlerce konuğuna kapılarını açmak için gün sayıyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan uluslararası “Büyük Ankara Festivali”, yüz binlerce konuğuna kapılarını açmak için gün sayıyor.         

Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom ) alanında 2-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festivalde çocuklar, gençler ve yaşlılardan oluşan her yaştan ziyaretçi birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserler ve birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı aktivitelerle coşku, heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen, yaz günlerini Başkentte geçirenlerin tutkuyla beklediği Büyük Ankara Festivali, eğlenceden konserlere, alışverişten yarışmalara, oyun alanlarından adrenalini yüksek spor gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlikle bu yıl da tatilini Ankara’da geçirmek isteyenlerin değişmez adresi olmayı sürdürecek. Festival alanına ulaşmak isteyen vatandaşlar için de Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in dört bir tarafındaki 58 ayrı noktadan ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

-OYUNCAKLAR, YARIŞMALAR, SİRK VE PANAYIRLAR

Büyük Ankara Festivali’ne az bir süre kala Atatürk Kültür Merkezi’nin her noktasında hazırlıklar aralıksız sürerken, festival alanına kurulacak dev oyuncaklar, eğlenceli yarışmalar, sirk ve panayırlar da çocukların hoşça vakit geçirecekleri yerler olacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce Başkentlinin ve yaz günlerini yemyeşil ve rengarenk Ankara’da geçirmek isteyen ziyaretçilerin buluştuğu adres olacak dev şenlikte, vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi birimlerinin stantlarında da çalışmalara ilişkin bilgiler alıp, kullanılan araç gereçleri de yakından görme fırsatı elde edebilecek.

-FESTİVALE YILDIZ YAĞACAK… 

Büyükşehir Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali’nde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine yıldızlardan oluşan geniş bir sanatçı kadrosu bulunuyor.

Başkentliler 8 gün süresince sıcak yaz akşamlarını her gece birbirinden ünlü ve sevilen ses sanatçılarından Ebru Gündeş, Murat Boz, Ziynet Sali, Emre Aydın, Zara, Alişan, Sıla, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Gülşen, Gülben Ergen,Eda Karaytuğ, Ferhat Göçer, Niran Ünsal, Sibel Can, Özcan Deniz’in verdiği konserlerle renklendirecekler.  Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yapacağı konserin sonunda muhteşem havai fişek gösterilerini de izleme imkanı bulacaklar.  

 

-16 FARKLI ÜLKEDEN FOLKLOR GRUBUNUN GÖSTERİLERİ…

 Festivale, 16 ayrı ülkeden gelen halk dansları toplulukları da ülkelerini danslarıyla tanıtacak. Bu ülkelerden Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek,  Gürcistan, İran Türkleri, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Azerbaycan,  Moldova, KKTC,  Ukrayna, Polonya, Makedonya,  Başkurdistan ve Türkiye’den “Büyük Ankara Festivali” ne katılan halk dansları topluluklarının gösterileri, yüz binlerce Ankaralının beğenisine sunulurken, gösteriler ülkeler arasında kültürel kaynaşmanın bir parçası da olacak.

-HESAPLI ALIVERİŞ İMKANI…

2 Temmuz Cumartesi günü Başkentliler başta olmak üzere, Ankara’ya gelen tüm konuklarına ev sahipliği yapacak Büyük Ankara Festivali’nde tüm vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokakları ve yüzlerce stanttan birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı da bulacaklar.

Gündüzleri kurulan yüzlerce stantta ucuz ve kaliteli alışverişin yanı sıra ünlü tatların yiyecek stantlarında yemek keyfini de yaşayacak olan yüz binlerce ziyaretçi, Başkent’in muhteşem akşam saatlerinde de birbirinden ünlü sanatçıların konserleriyle unutulmaz bir Başkent hatırasına imza atacaklar.           

-MOTOKROS GÖSTERİLERİ NEFES KESECEK…

Gündüzü ayrı gecesi ayrı etkinliklere ev sahipliği yapacak Festivalin en iddialı gösterilerinden biri de herkesin soluksuz izlediği dünyaca ünlü korkusuz motokrosçuların yaptığı akrobasi gösterileri olacak.   

İlk saatlerden itibaren coşkunun ve eğlencenin hız kesmeden süreceği festivalde,  birçok eğlence ve aktivitenin yanı sıra üniversiteler, sivil toplum örgütleri, belde, ilçe ve Büyükşehir belediyesini de vatandaşların ayağına getirecek.

-ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

AKM alanındaki muhteşem festivale ulaşmak isteyen Başkentliler için ücretsiz otobüs seferleri de düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın dört bir tarafındaki toplam 58 ayrı noktadan Başkentlileri, 14.00 ve 18.00’da ücretsiz olarak festival alanına taşıyacak. Otobüslerin kalkış noktalarına geri dönüşleri ise saat 17.00 ve 23.00’da yine ücretsiz olarak sağlanacak.

 

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.