1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Baykal ve Kılıçdaroğlu yüz yüze görüşecek
Baykal ve Kılıçdaroğlu yüz yüze görüşecek

Baykal ve Kılıçdaroğlu yüz yüze görüşecek

Baykal ve Sav, seçimli bir kurultay için bugünden itibaren noter aracılığıyla 650 imzayı bulmaya çalışacaklar.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav eskiden kendilerinin yönetimdeyken dile getirdikleri "medya üzerinden konuşmayın" eleştirisinin hedefine ulaştığı ve Baykal'ın bu hafta Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteyeceği belirtiliyor.

BAYKAL VE SAV 650 İMZA İÇİN UĞRAŞIYOR

Baykal ve Sav, Parti Meclisi (PM) seçimli bir kurultay için bugünden itibaren noter aracılığıyla 650 imzayı bulmaya çalışacaklar. Ancak kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun "Kurultay da zamanında olacak" tavrı ve Merkez Yönetim Kurulu'nda yapması beklenen değişiklikler nedeniyle imza sayısının 650'yi bulamayacağı konuşuluyor.
Muhaliflerin hedefindeki ortak isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, "Eteklerindeki taşları bir döksünler bakalım, Bu isimlerin üç seçimde aldıkları oyların toplamı yüzde 22'yi zor buluyor. Şimdi yüzde 26'yı başarısızlık olarak görüyorlar. İnsaf diyorum, sadece insaf." diye konuştu.

BAYKAL RANDEVU TALEP ETTİ

Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav'ın önceki dönemde Parti yönetimindeyken muhalifler için kullandıkları "medya üzerinden konuşarak partiyi yıpratmayın, yetkili organlarda eleştirilerinizi dile getiren" çağrısının benzerini Cuma günü yaptı. Bu çağrı üzerine Baykal'ın bu hafta Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteyerek görüşlerini bu kez yüz yüze CHP liderine aktaracağı öğrenildi.

HEDEFTE 4 İSİM DAHA

Muhaliflerin hedefinde sadece Tekin'in değil PM üyelerinden olup da Nur cemaati liderlerinden Fethullah Gülen'i öven ilahiyatçı Muhammet Çakmak, tekke ve zaviyelerle ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun yanı sıra İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Ali Arif Özzeybek de rahatsızlık yaratmış durumda.

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.