1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na taklit göndermesi
Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na taklit göndermesi

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na taklit göndermesi

Milliyet Deniz Baykal'ın sözlerini manşete çıkaramadı...

A+A-

12 Haziran seçimlerinde CHP'nin sandıkta aldığı sonuç sonrası parti içinde homurdanmalar başladı.. Hatta Kılıçdaroğlu istifa etsin diyenler bile oldu.. Yeni CHP - eski CHP arasındaki ayrılık gün yüzüne çıktı.. Gözler eski genel başkan Deniz Baykal'ın üzerindeydi.. Ne söyleyeceği merakla bekleniyordu..

MİLLİYET'İN MANŞETE ÇIKARAMADIĞI SÖZLER

Baykal'ın seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz yakın çevresine konuyla ilgili yaptığı açıklamayı bugün Fikret Bila köşesinde yazdı.. ''Taklit aslını güçlendirdi'' diyen Baykal'ın değerlendirmesinde Kılıçdaroğlu'na göndermeler vardı. Milliyet gazetesi Fikret Bila'nın haberini manşetten verdi. Ancak Baykal'ın Kılıçdaroğlu'yla ilgili değerlendirmelerine anasayfada yer almadı.. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın "Kemal Bey'in kapısını çalacağım" sözlerine cevabı Milliyet'in manşetinde yer aldı.

TAKLİT ASLINI GÜÇLENDİRDİ

Tahmin edileceği gibi sonuçtan memnun olmayan CHP'lilerin aradığı isimlerin başında Baykal geliyor. Deniz Bey, değerlendirmelerini partililerle paylaşıyor.
Deniz Bey'in, yakın çevresine yaptığı değerlendirmeyi şöyle özetleyebilirim:

"Taklit aslını güçlendirir, diye bir söz vardır. Seçim sonuçları da onu gösterdi. CHP'nin AKP'yi ve Erdoğan'ın politikalarını taklit etmesi, AKP'yi güçlendirdi."

BEN GÖREVİ BIRAKTIĞIMDA..

Deniz Bey’in, Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası konuşmasıyla ilgili eleştirisi de şöyle yansıyor: “Seçimin sonucu ortada. Bu durumda sorumluluğu üstlenmek ve sonucu ciddi biçimde masaya yatırmak gerekir. Bunun yerine oyumuzu ve milletvekili sayımızı artırdık savunması CHP’lilerin kabul edeceği bir yaklaşım olmaz. Oyumuz 3,5 milyon arttı deniliyor; ama zaten biz 2009 yılında 10 milyon oy almıştık. İl genel meclisi sonuçları ortada. Oyumuzu 1 milyon artırmışız. 3,5 milyon değil. Ayrıca seçmen sayısında da artış olduğu gözetilirse, bu yorum dayanaksız kalıyor. Milletvekili artışı da illerin çıkaracakları milletvekili sayısının değişmiş olmasına dayanıyor. Bu durum ciddi bir sorumluluk anlayışıyla bağdaşmıyor. Doğrusu yadırgadım, yakıştıramadım. Benim görevi bıraktığım dönemde güvenilir anket kuruluşları CHP’yi yüzde 28-29 gösteriyorlardı.”

ERDOĞAN'I TAKLİT ETTİ

“CHP, Erdoğan’ın söylemini ve politikalarını taklit etti, Güneydoğu’da oylarımız düştü. Erdoğan ise benim dönemimdeki CHP söylemine döndü ve oylarını artırdı. Güneydoğu’yla ilgili sonuç ortada. Çok miting yapıldı, çok gezildi, yeni vaatlerde bulunuldu deniliyor, bize de yeterince gezmedi eleştirisi yapılıyordu. Ama benim gezmeden aldığım oy, şimdi gezerek bile alınamamış oldu. Bunun bir izah edilmesi gerekir.”

İSTANBUL - İZMİR - ANTALYA

Baykal’ın İstanbul, İzmir ve Antalya sonuçlarını da şöyle değerlendirdiği haber veriliyor:

“İstanbul’da CHP, 2009’un altına düştü. Kemal Bey belediye başkan adayı olarak aldığı oyun altında görülüyor. AKP ile fark 19 puana çıktı. Bu iyi bir gösterge değil. İzmir’de ise AKP farkı kapattı. Yine birinci parti biziz ama AKP büyük sıçrama yaptı ve başa baş düzeye geldi. Antalya’da ise ikinci parti durumuna düştük. Oylarımı yüzde 31’den yüzde 33’e çıkarmamıza rağmen AKP Antalya’da önemli bir atak yaptı ve birinci parti oldu. Bütün sonuçları ciddiyetle ve sorumluluk duygusu içinde analiz etmemiz gerekiyor. Bu sonuçtan tatmin olmak, bir başarı olarak görmek kendimizi kandırmak olur.”

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.