1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BDP'li vekil Kürdistan sınırlarını açıkladı
BDP'li vekil Kürdistan sınırlarını açıkladı

BDP'li vekil Kürdistan sınırlarını açıkladı

Bengi Yıldız, Sivas'a kadar olan alanı Kürdistan olarak niteledi.

A+A-

Batman'daki Nevruz kutlamalarında yaşanan gerginlik esnasında elinde taşla görüntülenen BDP milletvekili Bengi Yılmaz, Taraf gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KÜRDİSTAN SINIRLARI

Yıldız sözde Kürdistan sınırları ile ilgili olarak: ''Tarihsel ve coğrafi olarak nereyi kapsıyorsa orayı kapsıyor. Bu, Sivas Koçgiri'ye kadar olan sınırdır aslında. Maraş'ın bir kısmı, Erzincan, Malatya... Elazığ... Tarihsel olarak Erzurum, Van, Ağrı... Batman, Diyarbakır... Aslında Doğu ve Güneydoğu'nun tamamıdır bu. Coğrafi olarak baktığınızda, Osmanlı zamanında da Kürdistan'ın sınırlarıdır bu.'' ifadelerine yer verdi. 

ERMENİSTAN DEĞİL, KÜRDİSTAN

O bölgenin Ermenistan coğrafyası olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Bengi şu ifadeleri kullandı: ''Çok tarihsel arka plana giderseniz şüphesiz Ermenistan'dır. Ama 1514'ten sonraki Osmanlı döneminde orası Ermenistan değildir, Kürdistan'dır. 1900'lerin başına kadar, Kürdistan'daki beylikler kendi kendilerini yönetiyorlardı. Kürdistan dediğimizde, sadece Türkiye Kürdistanı açısından bakmıyoruz tabii biz''

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.