1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Belediye araç filosunu genişletti
Belediye araç filosunu genişletti

Belediye araç filosunu genişletti

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşa daha etkin ve hızlı bir şekilde hizmet vermek amacıyla araç filosuna 29 yeni araç dahil etti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşa daha etkin ve hızlı bir şekilde hizmet vermek amacıyla araç filosuna 29 yeni araç dahil etti.

Birçok alanda uyguladığı tasarruf tedbirleriyle dikkat çeken Gölbaşı Belediyesi, kendi öz kaynaklarıyla temizlik ve katı atık çöp toplama hizmetlerinin yanı sıra başka hizmetlerde de kullanmak amacıyla 29’u temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 53 yeni aracı satın alarak araç filosuna dahil ederek, temizlik işlerinde araç kiralama yöntemine de son verdi. 

ARAÇ KİRALAMA YÖNTEMİNE SON

Ramazan Şimşek’in Gölbaşı Belediye Başkanı olmasıyla birlikte başlayan tasarruf tedbirleri meyvesini vermeye başladı. Göreve gelir gelmez Gölbaşı Belediyesi’nin mali yapısını düzeltmeye başlayan Başkan Ramazan Şimşek’in liderliğinde belediyenin bir çok alanda uygulanan tasarruf tedbirlerine bir yenisi daha eklendi. Daha önceden araç kiralama yönetimiyle yapılan Gölbaşı Belediyesi katı atık çöp toplama ve temizlik hizmetleri bundan böyle, belediyenin kendi araçlarıyla yapılacak. 

YILLIK 30 MİLYON LİRA TASARRUF

Yaklaşık 20 yıldır, özel sektörden kiralama yöntemi ile temin edilen katı atık çöp toplama ve temizlik hizmetinin belediyenin araçları ile yapılması sayesinde yıllık en az 30 milyon TL tutarında tasarruf sağlanacak. 

“TASARRUF HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEK”

Başkan Şimşek, daha önce hem personelin hem de araçların özel sektörden hizmet alımı yöntemiyle temin edildiğini, ancak 2018 yılının Nisan ayından bu tarafa 696 sayılı KHK çerçevesinde personelin belediye şirketlerine geçmesiyle başlayan belediye öz kaynaklarına yönelme sürecinin katı atık çöp kamyonlarının satın alınmasıyla tamamlandığını belirterek; bu sayede elde edilen tasarrufların Gölbaşılılara daha çok sosyal yardım, yeşil alan ve kültürel faaliyet olarak geri döneceğini söyledi.

“HİZMET KALİTESİ ARTACAK”

Başkan Şimşek araç filosuna yeni eklenen araçlarla birlikte, daha önce araç kiralama yöntemiyle yapılan temizlik ve çöp toplama hizmetlerinin artık Gölbaşı Belediyesi’nin kendi araçlarıyla verileceğinin altını çizerek “Gölbaşı Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarımızla hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için göreve geldiğimiz günden bu güne kadar araç filosuna 53 yeni araç daha ekledik. Yeni alınan araçlarla Gölbaşı’nda hizmet kalitesi daha da artacak” dedi. 

“TASARRUF TEDBİRLERİ DEVAM EDECEK”

Belediyenin tasarruf tedbirlerini elden bırakmadığını kaydeden Başkan Şimşek “Belediyemizin araç filosuna bir yandan yeni araçlar dahil ederken, bir diğer yandan da belediyemizin araçlarının tamiri, bakımı ve onarımını da tesislerimizdeki kendi teknik personellerimiz eliyle yapıyoruz. Belediye envanterine dahil ettiğimiz 53 yeni araç ile filomuzu daha da güçlendirmiş Ankara’nın en büyük yüzölçümüne sahip ilçelerinden biri olan Gölbaşımızın dört bir yanına daha konforlu, etkin ve hızlı hizmet götürme imkanına sahip olduk. Gölbaşımızın dört bir yanında yürüttüğümüz hizmetlerimizin artarak, daha da genişleyerek devam etmesine katkı sunacak araç filomuzun belediyemize, ilçemize ve Ankara’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 2392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.