1. HABERLER

  2. Bir avuç gence hitap ettiler
Bir avuç gence hitap ettiler

Bir avuç gence hitap ettiler

Gölbaşı Gençlik Meclisi, Ankara Milletvekili adayları ile bir araya geldi.Partilerin gençliğe bakış açısı, gençliğin sorunları, sorunlara getirilecek çözüm önerileri konusunda milletvekilleri adaylarını konuk eden gençler, sorularına cevap aradılar.

A+A-

Gölbaşı Gençlik Meclisi, Ankara Milletvekili adayları ile bir araya geldi.Partilerin gençliğe bakış açısı, gençliğin sorunları, sorunlara getirilecek çözüm önerileri konusunda milletvekilleri adaylarını konuk eden gençler, sorularına cevap aradılar.

Gençlerin sorunlarına yönelik yapılan programda genç dinleyici sayısının az olması programın amacına ulaşamadığı yorumlarını da beraberinde getirdi. Programa katılan bazı siyasiler ‘Daha kapsamlı bir program olabilirdi. Burada amaç, gençlerin bilgilendirilmesi. Ama gençlik meclisi üyesi arkadaşlardan başka genç göremedik. Bundan sonraki programda en azından buna dikkat edilirse daha dinlenebilir ve faydalı bir program olur” şeklinde konuştular.

AK Parti Ankara Milletvekili adayı Alaaddin Varol, CHP Ankara Milletvekili Adayı, Emre Doğan, MHP Milletvekili Adayı Mevlüt Karakaya, BBP Ankara Milletvekili Adayı Orhan Şahin, DSP Milletvekili Adayı Ayten Şahin, HAS Parti Milletvekili Adayı Rıza Kuyrukçu, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Ali Gülhan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda adaylar 7 dakikalık süre içerisinde gençlere yönelik projelerinden bahsettiler.

Programda açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Gençlik Meclisi Başkanı İbrahim Karagöz, Gölbaşı gençliğinin daha aktif rol oynayabilmesi çalıştıklarını ifade ederek, Milletvekili adaylarının gençliğe bakış açılarını öğrenmek için bu programı düzenlediklerini belirtti.

Programda ilk konuşmayı AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Alaaddin Varol yaptı.

GENÇLİĞE ÖNEM VEREN BİR PARTİYİZ

Varol, konuşmasında AK Parti hükümeti olarak gençlere yönelik yapılan projelerden bahsederek, “Üniversite öğrencisi öğrenim ve harç kredi alırken,  bankalar memur kefil isterdi.  Biz gencimizin sözü senettir dedik ve bu hale getirdik.  40 TL’den aldığımız öğrenci bursunu 240 TL’ye çıkardık. Devlet memuru maaşı gibi günü gününe yatırdık. Biz Cumhuriyet tarihinin gençliğe en çok önem veren partisi haline geldik. Seçilme yaşını ilk defa 30 yaşından 25 yaşına biz indirdik. Biz özgüveni tam bir gençlik hayal ettik. Bunu da başardık. Türkiye’de AK Parti hükümeti göreve geldiğinde 50 üniversite vardı. Şimdi 161 üniversite var. AK Parti hükümeti ile eğitim kalitesi yükselmiştir.”dedi.

NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE AÇILMALI

BBP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Orhan Şahin, 25 yıldır Gölbaşı’nda hizmet ettiğini kaydederek, eğitim sistemini eleştirdi. Şahin, “Üniversiteler açıldı. Ama dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında Türkiye’den kaç üniversite var” diyerek, eğitim sistemindeki yanlışlıklara değinerek şöyle devam etti: “Çok üniversite değil, nitelikli üniversite açmakta fayda vardır. Bugün uyuşturucu yaşı 12 yaşlarına kadar okul önlerine kadar inmiş. Herkes kendi derdini çözmekle uğraşıyor. Okullarımız da güven ortamı yok. Biz bu güvenliği sağlayacağız. Biz bedelli Alilerin yerine kınalı Alilere para ödeyeceğiz” dedi.

GENÇLER HERYERDE SİYASET YAPMALI

CHP Milletvekili Adayı Emre Doğan ise, Üniversite harçlarının alınmaması gerektiğini savunduklarını ifade ederek, “Türkiye’de pembe tablo çiziliyor. Verilen burs parasının 2002 yılındaki 45 lira ile 2011 yılındaki 245 lira arasında ben fark görmüyorum.” dedi. Üniversitelerin dolu dolu olması gerektiğinin altını çizen Doğan, Gençlerin her yerde siyaset yapması gerektiğini savundu.

EN BÜYÜK SORUN GELECEK KAYGISI

DSP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ayten Şahin eğitimin çok önemli olduğunu dile getirerek, “ Her şey eğitimle başlar, gelişir. Parası olan özel okullara gidiyor, dar gelirli vatandaşların çocukları düz liselerde okuyup, fırsat eşitliğini yakalayamıyor. Gençlerin en büyük sorunu gelecek kaygısı ve kimlik sorunudur. Bizim hedefimiz kaliteli ve parasız bir eğitim sistemi kurmaktır. Eğitimde nitelikli öğrenciler yetiştirmek de bizim görevimizdir” dedi.

EĞİTİMDE EŞİTLİK SAĞLANMALI

HAS Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Rıza Kuyrukçu,  “Önemli olan buradaki hayat standardını yakalayabilmek. Herkesi aynı eşit şekilde eğitimden yararlanmasını sağlamaktır.”şeklinde konuştu.

HER KÖYE FABRİKA AÇILMALI

Son olarak konuşma yapan SP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Ali Gülhan da gençlerin birçoğunun işsiz olduğunu söyleyerek, istihdamı sağlayabilmek için iş sahalarının oluşturulması gerektiğini ve gerekirse her köye fabrika açılması gerektiğini vurguladı. Gülhan   Öğrencilerimize, eğitimleri döneminde verilen burs paraları daha sonra isteniyor, iktidarımız döneminde öğrenciler için verilen tüm paralar geri istenmeyecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından son

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.