1. HABERLER

  2. Bu engelide aştı
Bu engelide aştı

Bu engelide aştı

ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin bir ilki gerçekleştirerek Mogan Gölünü karşıdan karşıya yüzerek geçti.

A+A-

ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin bir ilki gerçekleştirerek Mogan Gölünü karşıdan karşıya yüzerek geçti.

Özel Olimpiyatlarda ülkesine Altın Madalya kazandıran ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda büyük başarılar kazanmış, başarısına bir başarıyı daha eklemek üzere Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesinin destekleri ile Başlangıç Noktası; Gençlik Spor Vakfı önü, Bitiş Noktası Mogan Parkı olarak karşıdan karşıya yüzerek geçti.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) ''Eğitimle Herşey Mümkün'' sloganıyla yürüttüğü ve Gölbaşı Kaymakamlığı ile Gölbaşı Belediyesi'nin desteklediği etkinlik kapsamında özel sporcu Caner Ekin, gölü yüzerek geçti.
Beden eğitimi öğretmeni Osman Akdemir ile birlikte Gençlik Spor Vakfı önünden yüzmeye başlayan Caner Ekin, gölün karşı kıyısındaki Mogan Parkı'ndaki Yelken Tesisleri'nden karaya çıktı. Caner, gölün kıyısındakiler tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılandı. Ekin, 55 dakikada 2 kilometrelik yüzme sonrasında kıyıya ulaşabildi. Caner'e yüzme sırasında antrenörü Osman Akdemir, ''Benim tempomda yüz. Kulaç atma. Sürekli önüne bakarak ilerle'' şeklinde taktikler verdi.

foto-galeri-ikon.20110706165311.jpg

ULUSAL BASINDAN YOĞUN İLGİ
17 Temmuz 2011 tarihinde ise Caner ekin'in en büyük arzusu gerçekleşecek, Asya'dan Avrupa'ya İstanbul boğazını uluslararası 146 yüzücü ile birlikte tek engelli olarak geçecek. Mogan Gölü’nde yaşayacağı başarının yanında olmak ve İstanbul Boğazında atacağı kulaçlar için Caner'i yüreklendirmek üzere tüm sporseverler ve basın mensupları Mogan’da buluştu.

Ulusal basınında ilgi gösterdiği rekor kulaç denemsinde Ekin’in ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları da hazır bulundu.

ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI EVE KAPATMAYIN

Küçük yaşlarda yüzmeye olan yeteneğini keşfeden Ekin ailesi oğullarının başarıları ile gurur duyuyor. Baba Savaş Ekin rekor kulaç denemesi öncesinde oğlu Caner Ekin’le kameralar karşısına geçti. Ekin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada engelli ailelere çok önemli nasihatlerde bulunarak, ‘Engelli çocuklarınızı eve kapatmayın’ mesajını verdi. Basın mensuplarının ‘Mogan Gölü’nde yüzmek tehlikeli. Hiç oğlunuz için endişelenmiyor musunuz?” sorusuna ise Ekin, ‘Oğluma güveniyorum. Zaten sağlık ekipleri yanında olacak. Caner’in başaracağına inanıyorum. Zaten bize birçok mutluluğu yaşattı. Bugünde aynı mutluluğu bir kez daha yaşatacağından hiç şüphem yok” şeklinde cevap verdi. 

 ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin ise Mogan Gölü’nde yüzmekten korkmadığını ve karşıdan karşıya yüzerek geçeceğini ifade ederek, çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

“BU ENGELİ DE AŞTI”

Caner Ekin'in hocası Osman Akdemir ile birlikte Mogan’ın sularına kendini bırakan Caner Ekin, yaklaşık 2kilometrelik bir mesafe kat ederek Mogan Gölü’nü karşıdan karşıya geçme başarısını gösterdi.

Başarısına bir başarı daha ekleyen Caner Ekin’in rekor kulaç denemesini de başarı ile tamamlaması ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Tezahüratlar eşliğinde kıyaya yaklaşan Caner Ekin, sevincini kendisini kıyıda bekleyen arkadaşlarına sarılarak paylaştı.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Gölbaşı Kaymakamı Reşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanvekili Adnan Koçak, ZİÇEV Yönetim Kurulu Üyeleri Günseli Tatar, H. İnci Cengiz, Ayten Timiroğlu ile ZİÇEV'in eğitimden sorumlu genel müdürü Nadire Tomris Miser de izleyerek destek verdi. Güven, Zengin ve Koçak, Caner'e başarılarından dolayı plaket verdi.

17 TEMMUZ’DA İSTANBUL BOĞAZI’NI GEÇECEK

2003 yılında İrlanda'nın Dublin Kenti'nde düzenlenen Dünya Özel Olimpiyatları'nda i ilk kez 25 metre serbest ve 25 metre sırtüstü yarışlarında Türkiye'ye iki altın madalya kazandıran Caner, Mogan Gölü'ndeki yüzüşüyle engellilerin neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Caner'in en büyük hedefi ise 17 Temmuz’da İstanbul Boğazı'nı da karşıdan karşıya geçerek, en büyük rekorunu kırmak. 

 

Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.