1. HABERLER

  2. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Ankara İl Başkanlığı seçimlerinde blok liste diye tutturan ve seçimi blok listeyle kazanan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in CNN canlı yayınında çarşaf listeyi savundu.

A+A-

Ankara İl Başkanlığı seçimlerinde blok liste diye tutturan ve seçimi blok listeyle kazanan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in CNN canlı yayınında çarşaf listeyi savundu.

CNN Türk'te Başak Şengül'ün konuğu olan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, kurultay öncesi ilginç açıklamalarda bulundu.

TEK DEMOKRATİK PARTİ CHP

İl Başkanı seçildiği kongrede blok listeyi savunan hatta CHP Ankara Öilletvekili Necati Yılmaz ile bu konuda tartışma yaşadığı ileri sürülen Keskin " Kurultayda CHP'nin tüzüğünde çarşaf liste var. Türkiye'de hiç bir partinin organları çarşaf listeyle seçim yapmıyor. Demokratik olan tek parti CHP'dir." dedi.

İL BAŞKANLARI BLOK LİSTE İSTEMEDİ

"Biz mahalle delege seçimlerinden, ilçe seçimlerine, il seçimlerine kadar her yere sandık koyduk. Genel başkanımız bile ön seçimle milletvekili oldu. CHP bu kadar demokratik bir parti. Çarşaf liste blok liste konusunda da parti yöneticilerinin blok liste istemesi, ya ada il başkanlarının blok liste istemesi gibi bir şey hiç bir zaman gündeme gelmedi. Bu CHP'yle ilgili yapılan spekülasyonlar.

ÇARŞAF LİSTEYLE SEÇİLECEKLER

CHP delegeleri il başkanları örgütler tüzüğün gereği olan her şeyi yerine getiriyorlar. Biz bu nedenle blok listeyi hiç gündeme getirmedik. Sadece çarşaf liste konusu gündeme geldi. Çarşaf listeyle arkadaşlarımız seçilecekler.

SEÇİM SONRASI GÖLBAŞI DA KARIŞMIŞTI

CHP'de blok listeyle yapılan Ankara İl Kongresi, Gölbaşı'nda da tartışmalara neden olmuştu. Nuriye Atabey'in seçildiği ilçe kongresinde Atabey'i destekleyen Özgür Sağlam ve İbrahim Karaca, il kongresinde çarşaf listeyi savunmuşlardı.

ATABEY VE DUMAN MEVCUT BAŞKANA DESTEK VERDİLER

Yusuf Aksakal ise Nuriye Atabey ve Bayram Duman'ın blok listeye oy verdiğini öne sürmüştü.

 

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.