1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Bülent Arınç'ın Bursa'da Deniz Gezmiş açıklaması
Bülent Arınç'ın Bursa'da Deniz Gezmiş açıklaması

Bülent Arınç'ın Bursa'da Deniz Gezmiş açıklaması

ARınç: Deniz Gezmişler'in idamını önlemek için çok çalıştım ama..

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Bursa Osmangazi İlçe gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan YardımcısıBülent Arınç, "Parlamentoda en genç milletvekili AK Parti'den, en yaşlısı CHP'den. 'Bu iki partinin geleceği ne olacak?' diye biri sorsa, cevabı içinde gizli değil mi kardeşim? İstikbal bizim" dedi.

SİYASETE NASIL GİRDİ

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan YardımcısıBülent Arınç, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kendisinin gençlik kollarından yetiştiğini anlatan Arınç, "1969-70'lerde, henüz 19-20 yaşlarında bir partinin gençlik kollarına üye oldum, başkanı oldum ve siyasetle ilk tanışmam böyle oldu. Siyaset yapmak isteyen kişi, imkanları müsaitse, sosyal ve diğer imkanları, işe gençlik kollarından başlamalı. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'da gençlik kollarından siyasete başladı. Bütün siyasi partiler, gençlik kollarına önem vermeli. Bazılarının veremediğini, vermek istemediğini de görüyoruz. Partilerdeki sultaların devamı, gençlik kollarının önemsiz olmasına bağlı" dedi.

"BEN 68 KUŞAĞINDANIM"

"Ben 68 kuşağındanım" diyen Bülent Arınç, "Nice kıymetler, nice fidanlar toprağa girdi. İdeoloji gömleği, deli gömleği giymiş birçok insanın daha genç yaşta kimisi darağacına gitti kimisi hayatını kaybetti. Biz o zamanlarda o işin yanlışlığını görmüştük. Fikir, inanç, ideal... Kavga yok, kimseyle çatışma yok, kimsenin başını gözünü yarma yok. Bizler gençlik olarak geleceği planlamalıyız. Size birisi sataşır, kötü söz söyler, kavga etmek istediğini gösterirse... Peygamberimiz diyor ki, "Kusura bakma ben oruçluyum seninle kavga etme niyetim yok" ifadelerini kullandı.

"ONLARI İDAMDAN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞTIM"

Gençliğinde Milliyetçiler Güçbirliği'nin başkanı olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi: "Karşımızda sol, sosyalist gruplar vardı, sürekli kavga vardı. Nefsi müdafaaya kalmadıkça kavgaya girmedik. Birileri, cesaretsizlikle korkaklıkla suçladı hatta o zaman bizim ismimizi ecmainciye çıkarttılar, ne demekse? Kavgalar oldu, ölenler ve ihtilaller oldu, darbeler oldu, idam sehpaları kuruldu. O zaman bize ecmainci sıfatı takanların avukatlığını yaptım. Örgüt davalarına baktım, onları idamdan kurtarmak için çalıştım. Onlar bize döndü dedi ki: Siz doğrusunu yapmışsınız, bizi kulandılar."

"O KAYIP NESİLLER ELBETTE ÜZÜNTÜMÜZDÜR"

Arınç, "Deniz Gezmiş'in iki arkadaşı vardı. Yusuf Aslan ve diğeri. İkisinden birini özellikle çok iyi tanırım. İzmir'den Balçova'dan gelmişti. Anadolu ailesinin çocuğuydu, fakirdi. Balçova'daki haliyle Ankara'ya geldikten sonraki halini biliyorum. O zaman üniversiteler, gençlerin öğütüldüğü merkezler olmuştu. Onları çalıyorlardı, liderlik sevdasıyla. Beraber aynı sıralarda oturduğu insanları, üniversiteye geldikten sonra tanıyamıyorlardı. O kayıp nesiller elbette üzüntümüzdür. Ayakta kalanlarla bugüne gedik" şeklinde konuştu.

"90 YAŞINDAKİ AĞA, BU İŞ ÇOLUK ÇOCUK İŞİ DEĞİL DEMİŞ"

Gençlere önem verdikleri için seçilme yaşını 25'e indirdiklerini söyleyen Bülent Arınç, yaşanmış bir olayı da şöyle anlattı: "Bay x diyelim. Gerçek ismini söylersem, adamcağız rahmetli oldu. Uzun yıllarda parlamentoda bulunmuş, 90'lı yaşlara yaklaşmış. Bir partiden her seçimde adaylığını koyuyor. 95 seçimleri hiç unutmuyorum. O parti, benim içinde bulunduğum partilerden birisi değil. Diyorlar ki; '90'a yaklaştı kardeşim yeter gitsin'. 'Bunu ona söyleyemeyiz ki' diyorlar, O, ağalardan biri. Biri diyor ki, 'Gidelim diyelim ki, 'Ağamız sen olmazsan kazanamayız. Ama sen artık yaşlandın, sen olmadan çocuklarından birisini yapalım.' Heyet toplamışlar, ağayı ziyarete gitmişler; 'Artık sen el ver bakalım, 10 çocuğun var. Beğendiğin bir tanesini milletvekili yapalım' demişler. 'Düşüneyim' demiş. Heyet çok sevinmiş. Aynı gecenin saat 3'ü. Zır zır telefon çalıyor. O partinin seçim işleri başkanı, telefonu açıyor. 3-4 saat önce ziyarete gittikleri ağa; 'Hasan' diyor. Bak Hasan ismini verdim hay aksi. 'Siz bana bir şey söylediniz. Ben de düşündüm gözüme uyku girmedi kardeşim. Hasan, bu iş çoluk çocuk işi değil, siz yine beni yazın' diyor."

"İSTİKBAL BİZİM"

Hikayesini bitirmesi üzerine salondan alkış gelince Arınç, "Bu iş çoluk çocuk işi değil diyen adamın oğlunun yaşı 61. 90 yaşındaki ağa, 61 yaşındaki oğluna milletvekilliğini vermiyor. Biz 25 yaşındaki genci milletvekili yaptık. Parlamentoda en genç milletvekili AK Parti'den. En yaşlısı Cumhuriyet Halk Partisi'nden. 'Bu iki partinin geleceği ne olacak?' diye birisi soru sorsa, cevabı içinde gizli değil mi kardeşim? İstikbal bizim. Geçen dönemlerde 'Nasılsa Şükrü Elekdağ bizde, en yaşlı olarak görev yapar' dediler. Bu sefer de ekşi tatlı birisi geçici başkan oldu" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 8318 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.