1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bülent Arınç'ın YAŞ yorumu
Bülent Arınç'ın YAŞ yorumu

Bülent Arınç'ın YAŞ yorumu

YAŞ toplantısını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir köyde iki muhtar olmaz"

A+A-

Anadolu Ajansı'ndaki devir teslim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç şöyle devam etti:

MGK'NIN BAŞKANI CUMHURBAŞKANI'DIR

Doğru olan başkanın tek başına başkanlık etmesidir. Mesela Ben MGK'ya katılıyorum. MGK'nın başı Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı otururken yanında biri oluyor mu?

Bugüne kadar belki yanlış bir görüntü vardı ama bu görüntü artık olması gerektiği yerde kendini gösteriyor.

Kanun kime başkanlık hakkını verdiyse o hakkını kullanıyor. Bende hakkım olsa yanımda birinin olmasını istemem. Sayın Başbakanımızın böyle bir toplantı düzeninde oturmasını çok doğal karşılamak lazım.

Bülent Arınç'ın YAŞ yorumu: Bir köyde iki muhtar olmaz

TERÖR OLAYLARI

Teröre karşı Türkiye'de vicdanın olan herkes büyük bir acı duyar ve terörü lanetle kınar. Acılar ve feryatlar, gözyaşları birbirine karışıyor. Bundan dolayı hepimiz yaralıyız. Hükümete düşen görev terörle mücadele etmektir. Biz de her gün çarelerimizi, tedbirlerimizi arttırıyoruz. Ama bu saldırlar beklenmedik yerde beklenmedik şekilde karşımıza çıkıyor ama bununla mücadele edeceğiz.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR: ZULMEDEN DOSTUMUZ OLAMAZ

Suriye'de yaşananlar çok acı. Aynı coğrafyanın insanıyız. Son 10 yılda komşuluk ilişkileri gelişti. Suriye huzur içinde, özgürlük içinde yaşasın istiyoruz. Hükümetimiz bizim Suriye hükümetine tavsiyemiz şu oldu: Halkın taleplerine kulak verin. Demokrasiyi güçlendirin. Otokritik bir yönetim değil demokratik bir yönetim kurun.

Bülent Arınç olarak söylüyorum. Hama'da yaşananlar olaylar tam bir zulümdür. Bu zulme gönlümüz razı değil. Bu zulmü yapan kim olursa olsun dostumuz olamaz. Ramazan gününde insanların üzerine tankla yürümeyi düşünemiyoruz. Esad'a söyleyeyim: Siz zulmediyorsunuz. Zalimleri Allah da sevmez kul da. Bu zulme destek olanlara da yazıklar olsun.

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.