1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyükşehir Keçi kongresine sponsor oldu
Büyükşehir Keçi kongresine sponsor oldu

Büyükşehir Keçi kongresine sponsor oldu

Ankara keçisiyle ilgili projeler ve faaliyetler yürüten Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında Antalya’da düzenlenecek olan, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı “Uluslararası Dünya Keçicilik Kongresi”ne sponsor oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kongre'de,

A+A-

Dünya Keçiciler Birliği tarafından 4 yılda bir dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen 12. Dünya Keçicilik Kongresi, bu yıl 25–30 Eylül günlerinde  Antalya’da gerçekleştirilecek.

Keçicilik alanında faaliyet gösteren dünyaca ünlü isimlerin buluşacağı ve dünya keçiciliğine yön veren kongreye sponsor olan Büyükşehir Belediyesi, kongre kapsamında, Ankara keçisiyle ilgili faaliyetlerinin uluslararası tanıtımını yapacak. Uluslararası kongrede stant açacak olan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi, Ankara keçisinin gerçek öyküsünü ve üstün özelliklerini, dünya keçicilerine anlatacak.

 

-GÜVEN, “ANKARA KEÇİSİ, BAŞKENT'E DÜNYA MİRASI”

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara keçisinin bir dünya mirası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ankara keçisi başta olmak üzere, dünyadaki keçicilik çalışmalarını yakından tanımak ve en önemlisi de Dünya Keçicilik Kongresi'nde Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin ve faaliyetlerin uluslararası lansmanını gerçekleştirmek üzere sponsor olduk. Lobi çalışmasıyla, Dünya Keçicilik Kongresi'nin Türkiye’de yapılması için emek veren ve başaran Dünya Keçiciler Birliği üyesi akademisyenlerimize teşekkür ederiz."

Ankara keçisinin kökeninin Orta Asya olduğunu ve üstün özelliklerini Ankara’da kazandığını kaydederek, "Dünyanın diğer bölgelerinde yakalanamayan bu üstün kalite, Ankara coğrafyasının ve ikliminin bir sonucudur" dedi.

Güven, dünyaya buradan yayılan Ankara keçisinin, bugün dünyanın birçok bölgesinde “Angora”, yani “Ankara” adıyla yetiştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ankara keçisi, öyküsüyle, ekonomisiyle, yarattığı kültürle, hem ülkemiz hem de dünya için istisna ve çok özel bir hayvan. Ankara’da yakalanan kalitenin, dünyanın hiçbir ülkesinde yakalanamıyor olması, ülkemiz ve Ankara için büyük bir avantaj.

Dünya Keçicilik Kongresi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı'nın elini güçlendirecek ve ufkumuzu geliştirecek bir organizasyon olacak.”

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.