1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BÜYÜKŞEHİR TAM DONANIMLI KIŞ'A HAZIR
BÜYÜKŞEHİR TAM DONANIMLI KIŞ'A HAZIR

BÜYÜKŞEHİR TAM DONANIMLI KIŞ'A HAZIR

BÜYÜKŞEHİR TAM DONANIMLI KIŞ'A HAZIR

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesi karla mücadele araç, ekipman ve personelle gerekli hazırlıklarını tamamlayarak tam donanımla kışa hazırlandı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, karla mücadele için gerekli hazırlıkların tamamlandığını, Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan toplam 516 araç ve 2500 personelden oluşan güçlü bir filo ile kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.

Vedat Üçpınar, gerekli durumlarda ekip ve personel sayısının artırılacağını belirterek, “Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından karla mücadele için oluşturulan toplam 516 araç ve 2500 personel ile ihtiyaç halinde Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimlerinden araç ve personelle takviye edilerek kar ve buzla mücadele çalışmaları yapılacak” diye konuştu.

Vedat Üçpınar, “Karla mücadelede görevli ekip ve ekipmanlar 24 saat süreyle 3 vardiya halinde kar ve buzlanmaya karşı gerekli mücadeleyi yapacaklar” dedi.

 

ÜÇ ADET YENİ TUZ SİLOSU YOLDA –

Büyükşehir Belediyesi olarak üç adet tuz silosu yapımına devam ettiklerini belirten Vedat Üçpınar, “Merkez tuz silomuz haricinde Ankara’nın 3 bölgesinde daha tuz silosu yapıyoruz. İnşaat çalışmaları devam eden yeni siloları en kısa sürede hizmete açacağız. Böylece müdahaleler daha kısa sürede yapılabilecek” diye konuştu.

Karla mücadelede kullanılacak araçların Meteorolojiden alınacak bilgiye göre gerekli noktalarda bekleme yapacağını söyleyen Vedat Üçpınar, vatandaşların da aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

 

-       KARLA MÜCADELE ARAÇLARI-

Vedat Üçpınar karla mücadelede kullanılacak araçlar hakkında şu bilgileri verdi : 10 adet Ateco marka kar küreme ve tuz atma aracı, 92 adet unimog kar küreme ve tuz atma aracı, 50 adet kürekli ve tuz atma aparatlı kamyon,30 adet özel donanımlı kamyon, 135  adet normal kamyon, 25 adet kamyonet pikap, 32 adet 4x4 arazi pikabı, 43 adet ekip aracı, 22 adet greyder, 22 adet hidromek kepçe, 22 adet loder (lastikli kepçe), 22 adet dozer, 6 adet özel donanımlı solüsyon tankeri ve 5 adet rotatif (kaldırım üzeri kar temizleme ve püskürtme aracı).

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, 40 bin ton tuz stoğu ve 150 ton kar ve buz çözücü solüsyon olduğunu belirterek, karla mücadele çalışmaları sırasında ihtiyaca göre yeni tuz alımlarının yapılabileceğini söyledi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.