1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyükşehir Tema İşbirliği
Büyükşehir Tema İşbirliği

Büyükşehir Tema İşbirliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, TEMA Vakfı Ankara Temsilciği ile 4 yıldır ortaklaşa çalışma yürüttüklerini belirterek, “TEMA Vakfı başta olmak üzere doğaya ve çevreye katkısı olan tüm sivil toplum örgütü ve

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, TEMA Vakfı Ankara Temsilciği ile 4 yıldır ortaklaşa çalışma yürüttüklerini belirterek, “TEMA Vakfı başta olmak üzere doğaya ve çevreye katkısı olan tüm sivil toplum örgütü ve kurumlarla işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu ve gönüllülerinden oluşan bir grup, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül’e fidan yetiştirme konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

Büyükşehir Belediyesi Söğütözü Fidanlığı’nda gerçekleşen buluşmada, plaketini Tema Vakfı Ankara Temsilcisi’nin elinden alan Hatice Akgül, TEMA gibi çevre gönüllülerine her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade ederek, Büyükşehir  Belediyesi olarak yeşile verdikleri önemi en iyi, Ankara’da kişi başına  düşen 18 metrekare yeşil alan miktarı ile açıklamanın mümkün olduğunu söyledi. 

Konuşmasında Başkent Ankara’nın, ağacıyla, çiçeğiyle, çimiyle ve rekreasyon alanlarıyla Türkiye’nin yeşil alanları en güçlü illerinden biri olduğunun altını çizen Akgül:

“Belediye olarak, sadece kendi çalışmalarımızla değil, fidanlık alanlarımızı Sivil Toplum Örgütlerine açarak da bitki yetiştirmelerine katkı sağlıyoruz. Bireysel olarak da, çok ilgi gören bahçıvanlık kursları açarak meraklılara eğitim veriyoruz” dedi.

Çevrenin ve doğanın güzelleştirilerek, korunmasının sadece kurumların sayesinde olamayacağını kaydeden Akgül, “Bu nedenle Türkiye genelinde yaptığı tüm çalışmalardan ötürü TEMA Vakfına ben de teşekkür ediyorum” diye konuştu.          

-“SÖĞÜTÖZÜ FİDANLIĞI’NDA HER YIL

17 BİN MEŞE FİDANI YETİŞTİRDİK”     

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, Söğütözü Fidanlığı’nda 4 yıldır kendilerine kapılarını açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Çevre Koruma ve Kontrol  Başkanlığı’nın destekleriyle Söğütözü Fidanlığı’nda her yıl ortalama 15 ile 17 bin meşe fidanı yetiştirdiklerini söyledi.

 “Tohumdan Fidana” adını verdikleri bu çalışmayı gönüllüler, öğrenciler ve uzman kişiler ile birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekremoğlu, “Bu kapsamda gönüllülerimizin doğadan topladığı meşe tohumlarının fidana dönüştürülmesinde gerekli mekanı ve toprağı 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi vermektedir. Vakıf olarak daha sonra burada yetiştirdiğimiz fidanları üniversitelere, okullara ve isteyen kurumlara ulaştırmaktayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül ve TEMA Vakfı üyeleri fidanlık alanını gezdikten sonra fidanlığın bahçesinde piknik yaptılar.

       

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.