1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyükşehir yardıma muhtaçların yanında
Büyükşehir yardıma muhtaçların yanında

Büyükşehir yardıma muhtaçların yanında

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kış ayları boyunca 80 bin aileye, toplam 80 bin ton kömür yardımında bulunuyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, kömür yardımı öncesinde herhangi bir karışıklığa ve haksızlığa yol açmamak için yoksulluk sınırının altında olan vatandaşların tespitini, TÜİK yoksulluk sınırını baz alarak yapıyor. Ankara il sınırları içinde yaşayan ve TÜİK’in yoksulluk sınırında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde uzmanlar tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre yakacak kömür yardımında bulunuluyor.

İhtiyaç sahipleri, kömür yardımı başvuruları için Keçiören’de bulunan Osmanlı İş Merkezi ile Çubuk ve Sincan’daki Büyükşehir Belediyesi’nin yardım şubelerine başvurarak, kömür yardımı kaydı yaptırabiliyorlar. Yardım kaydı, kimlik fotokopisi ve muhtarlıktan temin edilen ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgeyle yapılıyor.

 

-KÜKÜRT ORANI DÜŞÜK, KALORİ ORANI YÜKSEK

Dar gelirlilere dağıtılan kömürün kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek Güney Afrika orijinli kömür olduğunu belirten Büyükşehir Belediye yetkilileri, kömürle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapıldığını belirttiler.

Yetkililer ayrıca kömürün Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELKO Şirketi tarafından teslim alındıktan sonra sunulana kadar laboratuvar analizlerinin de yapıldığını ifade ettiler.

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.