1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BÜYÜKŞEHİR’DEN ASFALT SEFERBERLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN ASFALT SEFERBERLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN ASFALT SEFERBERLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in 5 ana girişi olan Eskişehir, Konya, İstanbul, Esenboğa ve Samsun yollarını son teknoloji ve modern modifiye asfaltla buluşturuyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in 5 ana girişi olan Eskişehir, Konya, İstanbul, Esenboğa ve Samsun yollarını son teknoloji ve modern modifiye asfaltla buluşturuyor.

Ankara’nın çeşitli cadde ve bulvarlarında da uzun ömrü ve kalitesiyle tanınan modifiye asfalt serimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını tamamlamasıyla, Başkent yolları sürüş keyfinin de adresi olacak.

Dünyanın 4 milyon nüfuslu kentleri arasında, trafiği en rahat şehri olan Ankara’nın yollarını genişleten, son derece modern bir görünüme kavuşturulması için de Avrupa Başkentine yakışır bir şekilde çizgisinden levhasına, alt üst geçitlerinden yaya üst geçitlerine kadar muhteşem bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak da yolları, sürüş ve konforun adresi modifiye bitümlü asfaltla buluşturuyor.

 Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla şehrin ana giriş yollarında modifiye çalışmalarına hız verildiğini belirten yetkililer, Konya Yolu’nda modifiye asfalt çalışmasının geçen sene yapıldığını, diğer arterlerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla da yolların çok daha konforlu ve emniyetli hale geleceğini kaydettiler.

-HAVAALANI YOLU-

Başkent’in, aynı zamanda yurtdışına açılan kapısı da olan ve uluslararası ziyaretçilerin de kullandığı Havaalanı Yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modifiye asfalt çalışmasıyla çok daha konforlu ve güvenli hale getirildi.

Pursaklar Otoyol Köprüsü ile Esenboğa Havaalanı arasında kalan yaklaşık 13,6 kilometre uzunluğunda, 15 metre genişliğindeki yolda geliş ve gidiş yönünde asfalt çalışması yaptıklarını belirten yetkililer, yıpranmış olan yolda önce trimmer kazı ve binder çalışması yapıldığını, daha sonra modifiye aşınma tabakasının serildiğini söylediler.

-SAMSUN YOLU-

Samsun Yolu’nda asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, Samsun Yolu geliş ve gidiş yönlerinde yıpranmış olan yolda önce trimmer kazı yapılıp, sonra binder tabakası serildiğini söylediler. Yolun Ankara’ya geliş yönünde, çevre yolundan itibaren modifiye aşınma tabakasının da serilmeye başlandığını kaydeden yetkililer, modifiye asfalt serimi için yolun tamamen trafiğe kapatıldığını ve çalışmaların 14,2 kilometre uzunluğunda, 13 metre genişliğindeki yolda yapıldığını söylediler.

ESKİŞEHİR YOLU-

Başkent’in bir başka giriş kapısı olan Eskişehir Yolu’nda da geçtiğimiz sene Yaşamkent Kavşağı’ndan Ankara yönüne doğru kısmi olarak trimmer kazı ve binder çalışması yapıldığını ifade eden yetkililer, bu sene Eskişehir’e gidiş yönüne doğru Turizm Bakanlığı önünden itibaren trimmer kazı ve binder seriminin gerçekleştirildiğini söylediler. Yolun kısmi olarak trafiğe kapandığını söyleyen yetkililer, Eskişehir’e gidiş yönünde 2 şeritte çalışma yapıldığını, 2 şeridin ise trafiğe açık olduğunu kaydettiler.

Ulaştırma Bakanlığı önünden Yaşamkent Kavşağı’na kadar 17 kilometre uzunluğundaki ve 15.50 metre genişliğindeki yolda modifiye asfalt çalışması yapılacağını belirten yetkililer, sürücülerin en kısa sürede Eskişehir Yolu’nda da keyifli ve konforlu araç kullanımına başlayabilecekleri müjdesini verdiler.

İSTANBUL YOLU-

İstanbul Yolu’nda da modifiye asfalt çalışması yapılacağını belirten yetkililer, Ankamall’dan Susuz Köy’e kadar 22 kilometre uzunluğunda, 16.50 metre genişliğindeki yolda trimmer kazı, binder ve modifiye asfalt serim çalışmasının yapılacağını söylediler.

Çalışmaların bu akşam başlayacağını belirten yetkililer, Ankamall önünden Susuz Mevki Çevre Yolu köprüsü arasında kalan kesimde İstanbul’a gidiş yönünde başlayacağını, yolun kısmi olarak trafiğe kapatılacağını, iki şeritte çalışmaların yapılacağını, trafiğin diğer iki şeritten kontrollü olarak verileceğini söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan asfalt çalışmaları kapsamında İstanbul Yolu gidiş ve geliş yönlerinde modifiye bitümlü asfalt kaplama çalışması yapılacağını ifade eden yetkililer, asfalt çalışmalarından önce yolun yüzeyinde ağır trafik yükü sebebiyle oluşan ondülasyon, lastik izleri ve oturmaların giderilmesi amacıyla trimmer (kazı) çalışmasına başlanacağını, kazı çalışmasından sonra bitümlü sıcak karışım binder düzeltme tabakası ile yol yüzeyinin kaplanacağını ve son olarak da modifiye bitümlü asfalt aşınma tabakası serileceğini kaydettiler.

-YAPILMASI PLANLANAN YERLER-

Şehrin ana giriş yollarındaki modifiye çalışmalarının ardından şehrin ana cadde ve bulvarlarında da modifiye asfalt serimi planladıklarını vurgulayan yetkililer çalışmalar hakkında şu bilgileri verdiler:

“Celal Bayar Bulvarı, İstanbul Caddesi (Ankamall ile Ulus arası) ile Ziya Gökalp, Mithatpaşa, Simon Bolivar, Keçiören Fatih ve Kızlarpınarı, Atatürk ve Cumhuriyet, Yenimahalle Eşref Bitlis, Kazım Karabekir, Etlik, Çankaya Doğukent, Çankırı, ve İrfan Baştuğ caddelerine de modifiye asfalt serimi yapılacak.”

MODİFİYE ASFALT –

Sert taştan (bazalt) modifiye edilmiş asfaltın bazı teknik özellikleri olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Her hava koşulunda sert taştan (bazalt) modifiye aşınma tabakası sermenin mümkün olmadığını” belirterek, “Modifiye bitüm için hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Bu nedenle modifiye asfalt serim çalışması ancak gündüz yapılabiliyor” diye konuştular.

Normal asfalt seriminde bir şeridin servis yolu olarak kullanılabildiğini hatırlatan yetkililer, modifiye asfalt seriminde soğuk derz oluşmaması için yolun tamamen kapatılarak finişerlerin yol genişliği boyunca aynı anda asfalt serimi yapması gerektiğini söylediler.

 

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.