1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Büyükşehir'den malzeme desteği
Büyükşehir'den malzeme desteği

Büyükşehir'den malzeme desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, uyuşturucu ile mücadele için büyük gayret sarfettiklerini, çocukları spora yönelterek uyuşturucudan korumayı amaçladıklarını belirtti.

A+A-

Başkan Gökçek,  Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mahalle statüsü kazanmış köylere malzeme dağıtımı için Bala'da yapılan törene katıldı.

 

     Büyükşehir Belediyesi ANKET  şirketi tarafından Belediyesi Binası yanında düzenlenen organizasyona katılan Başkan Gökçek'i Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan ile mahalle muhtarları  ve vatandaşlar karşıladılar.

 

 

 

-“BALA’YA 3 YILDA 130 TRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

 

     Başkan Gökçek burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bala'ya, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan yardımları anlatarak,  “Başımızın tacı ilçelerimizdensiniz. 3 yıl içerisinde Balamıza, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız toplam yatırım miktarı eski parayla 130 trilyon liradır” dedi.

 

     Bala’ya Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın, son üç yılda 42 milyon 531 liralık yatırım yaptığını ifade eden Başkan Gökçek,  “Bala’ya 201 bin ton asfalt döküldü. Yol açım bakım ve tarım yolu çalışması olarak sadece rahatlıkla tarlanıza erişebilmesiniz diye 140 kilometre tarım yolu açtık” dedi.  

 

 ASKİ’nin köyler  ve merkeze toplam 189 kilometre içme suyu hattı, 3 bin 763 metre, atık su ve yağmur suyu hattı döşediğini belirten Başkan Gökçek şunları söyledi:

 

“Karadalak’a 1 adet içme suyu arıtma tesisi, Çatalören’e  1 adet paket içme suyu arıtma tesisini,  1 terfi istasyonu, 1 tane içme suyu deposu, suyun mikrobunun öldürmek için 16 adet  otomatik klorlama ünitesi yaptık.    

 

 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 32 bin 726 çiçek, 296 bin 880 çalı grubu ve 11 bin 145 yetişkin ağaç dikti. Bala’nın çeşitli yerlerine 785 adet değişik kent mobilyasını yerleştirdik. Çocuklar için 205 tane oyun grubunu değişik park ve bahçelere yerleştirdik. 1 adet konak ve 1 adet cami yapımı ve onarımını yaptık. 14 okul, cami, kamu kuruluşunun çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.  Menekşe Parkı’nı da 2014 yılında bitirdik.

 

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ise hibe olarak size 1 trilyon 309 milyar liralık yatırım yaptı.

 

Size 31.5 ton yem bitkisi tohum desteği sağladık. 218 tane merinos ve Akkaraman dağıttık. 3 bin 396 tane meyve fidanı (ceviz), yaklaşık 18 ton kavuzsuz arpa desteğimiz oldu, 794 silaj paketleme hizmeti verdi. Arılı kovan ve arıcılık malzeme desteği de 340 adet olarak gerçekleşti. Halen devam eden 560 dekar alanda taş toplama hizmeti yaparak tarıma uygun olmayan alanları tarıma uygun hale getiriyoruz.”   

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın da Bala'ya , son 3 senede eski parayla 7 trilyon 621 milyar liralık yardım yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın da 2 trilyon 702 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini vurguladı.

 

 

 

     -BALA’NIN HER YERİNE BASKET POTASI YAPACAĞIZ

 

     Başkan Gökçek, Bala'ya yapılan yardımları açıkladıktan sonra günümüzde toplumlar için büyük bir sorun haline gelen Uyuşturucu konusuna değindi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında  çocukları spora yönelteceklerini belirterek,  bu sene ve önümüzdeki senenin projesi olarak Bala’nın her noktasına basketbol potası ile basketbol  topu vereceklerini söyledi.    Başkan Gökçek, "Çocuklarda uyuşturucu yaşı maalesef çok düşmüş. Bu illetle hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Tanıdığınız biri uyuşturucuyu satıyorsa, acımayın çünkü çocuğunuza merhamet etmemiş oluyorsunuz, acımayın ve yakalatın.  Bunlar çocuklarımızı yok etme pahasına para kazanıyorlarsa kesinlikle acımayın” dedi.

 

Uyuşturucu ile mücadele için çocukların, gençlerin mutlaka spora yöneltilmesi gerektiğini belirten Başkan Gökçek daha sonra şunları söyledi:

 

     "Ne kadar yer bulursanız, 10 metrekare, 15 metrekare, 50 metrekare kaç metrekare olursa olsun bulacağınız alanın genişliğine göre oraya 1 pota veya normal basketbol sahası, okullar, bahçeler mahalle arasında neresi uygunsa ve bol miktarda top dağıtacağız her potaya 10 tane top vereceğiz, dolayısıyla mahalledeki çocukları spora yönelterek uyuşturucudan korumayı planlıyoruz.

 

    

 

   -“MALZEMELERİNİZ HAYIRLI OLSUN”

 

Başkan Gökçek konuşmasının ardından, Bala’nın 49 köyünde düğün, bayram,toplantı, düğün  ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi gibi malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdi.  

 

 Ankara’nın 25 ilçesi 909 köy statüsünden mahalle statüsüne geçen tüm mahallelere toplam 118 bin plastik sandalye, 29 bin 500 plastik masa dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, malzeme yardımlarının köylerdeki hane sayısının yarısı esas alınarak muhtarlıklara teslim edildiğini söyledi.

 

  Başkan Gökçek,  Bala’nın 49 köyüne toplamda 7 bin 396 sandalye,  1849 masa ile düğünlerde kullanılmak üzere 49 portatif ses düzeneği ile çay ocağı, mutfak tüpü, çay takımı malzemeleri armağan ettiklerini söyledi. 

 

  Başkan Gökçek, konuşmasının sonunda köylere sürprizlerinin devam edeceğini ifade ederek, köylere gelecek yıl için köylerden gelen taziye çadırları talebine karşılık vatandaşları açık havada güneşten ve yağmurdan korunmayı sağlayacak tente düzenekleri vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.   

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.