1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram ve civarında düzenlediği Ramazan etkinlikleri, Başkentlilerin yoğun ilgisiyle sürüyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram ve civarında düzenlediği Ramazan etkinlikleri, Başkentlilerin yoğun ilgisiyle sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ile birlikte eski Ramazan aylarındaki maneviyatın yeniden yaşatıldığı Hacı Bayram’a konuk olarak, bereket ayının coşkusu Başkentliler ile paylaştı.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin orijinal kısımlarını, tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkartacak şekilde restore ettiği Hacı Bayram Cami ve çevresini Ankara Milletvekili Kapusuz ve belediye bürokratlarıyla birlikte dolaştı.

Hacı Bayram’daki iftar çadırlarında oruçlarını açan, teravih namazı sonrası her gece bir başka tasavvuf sanatçısının verdiği konserleri izleyen Başkentliler karşılarında gördükleri Başkan Gökçek’e, bu etkinlikler ve Büyükşehir Belediyesinin bölgede yaptığı restorasyon ile çevre düzenlemeleri çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler. Başkan Gökçek ise bu bölgedeki güzel tarihi ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Daha sonra Hacı Bayram Veli’ye Hizmet Edenler Derneği’ni ziyaret ederek üyeleri ile sohbet eden Başkan Gökçek, gecenin ilerleyen saatlerine kadar bölgeden ayrılmadı.

- YANSIMALAR GRUBUNDAN NEY RESİTALİ

11 ayın sultanı Ramazan’ın 3. akşamını da Hacı Bayram Camisi’nde geçiren Başkentliler, teravih sonrası, gecenin ilerleyen saatlerinde sevilen grup Yansımalar’ı ilgiyle dinlediler. Şenol Filiz ve Birol Yayla’dan oluşan Yansımalar, ney ve klasik gitarla Başkentli müzikseverleri manevi duyguları coşturacak bir yolculuğa çıkardı.

Bu haber toplam 2640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.