1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Çanakkale, Gölbaşı'nda yaşandı
Çanakkale, Gölbaşı'nda yaşandı

Çanakkale, Gölbaşı'nda yaşandı

Darüşşifa Eğitim Kurumları öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TRT'nin katkılarıyla Eymir Kampüsü'nde kurulan Çanakkale Platosu'nun açılışı yapıldı.

A+A-

Darüşşifa Eğitim Kurumları öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TRT'nin katkılarıyla Eymir Kampüsü'nde kurulan Çanakkale Platosu'nun açılışı yapıldı.

Etkinliğe Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Jandarma Garnizon Komutanı Murat Kuyucu, Emniyet Müdürü Murat Buğatekin ve Ak Parti ve MHP ilçe teşkilatları katıldı.

Darüşşifa Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan anne ve babaların çocuklarıyla birlikte gelerek Çanakkale Platosu’nu gezmelerini ve Çanakkale mücadelesinde yaşananların çocuklara aktarılmasını istedi.

Gölbaşı’nda bulunan okullardan gelen öğrenciler ve aileleri için önce Darüşşifa Eymir Kampüsü konferans salonunda Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Burada konuşma yapan Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, “Bu millet ki 600 yıl Afrika’dan Avrupa’ya birçok kara parçasında hükümranlık etmiştir. Ama Birinci Dünya Savaşı sonrasında o koca imparatorluk içerisinden çıkan devletlerin hiçbirinin ne dininde bir farklılık var ne de dilinde bir farklılık var. Ama bir bakıyorsunuz ki 50 sene hüküm sürmüş devletler insanların trafiğinden diline kadar değiştirmiş. Böyle bir istila ruhu var. Biz yaradana yarattıklarından dolayı minnet duyduğumuz için her insanın doğduğu süreçte getirmiş olduğu bütün gelenek, görenek ve inançlarına saygı duyarak birlikte yaşamayı dünyaya göstermiş durumdayız. Bunu bugün de gösteriyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında Fransızların, İngilizlerin ajanların oyununa gelmiş Müslüman kardeşlerimize biz bugün kucak açıyoruz. Onların dünyadaki yegane sığınma adresleri bugün Türkiye’dir. Onun için bu milletin evladı olarak gurur duyuyorum.” dedi.

Tiyatro oyununun ardından davetliler kampüs alanının çevresinde kurula

n Çanakkale Platosu’nu gezdi. Ayrıca davetlilere un çorbası ikram edildi.

Mehterhan ekibinin marşları ve ilahi sanatçısı Mustafa Cihat’ın sahne almasının ardından bölgede kazılan siperlerde Çanakkale kara savaşı canlandırması yapıldı. Ziyaretçi öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla canlandırılan savaşı izlediler. Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da Türk askerleri ile birlikte sipere inerek gösteriye katıldı.

Çanakkale Destanı’nı Gölbaşı’na taşıdığı için Darüşşifa Eğitim Kurumları’nı tebrik eden Gündoğdu, “Darüşşifa Eğitim Kurumları’nı tebrik ediyorum, Çanakkale Destanı’nı Gölbaşı’na taşıdıkları için. Çanakkale Destanı’nı yazan ecdadın torunları 15 Temmuz’da ikinci destanı yazdı. Çanakkale’de karşımızda hangi hainler var idiyse 15 Temmuz gecesi de o hainlerin torunları yeniden bir kalkışma yaptılar. Bu destan Türkiye’nin Osmanlı ve Selçuklu ruhunu, dünya mazlumlarını sahiplenme ruhunu yeniden kuşanma destanıdır. Bu destana destek olan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Ak Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise bu tür etkinliklerle Çanakkale ruhunun çocuklara ve gençlere aktarılmasının önemine dikkat çekerek “Çanakkale ruhunu, geleceği emanet edeceğimiz kardeşlerimize yansıtmak için bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Bu ruhu çocuklarımıza, gençlerimize iyi anlatabilirsek Türkiye’nin daha güçlü şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. Bu anlamda bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesinin gerektiğine inanıyorum. İnşallah ecdadın bize emaneti olan vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı gençlerimizden aldığımız güçle daha ileriye taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.