1. HABERLER

  2. CHP Gölbaşı İlçe Örgütü Başarılı mı?
CHP Gölbaşı İlçe Örgütü Başarılı mı?

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü Başarılı mı?

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü Başarılı mı?

A+A-

Seçimden yüzde 26 oy alarak çıkan CHP'de kazan kaynıyor. Başta Baykal olmak üzere muhalif sesler yükselirken kurultay çağrısı yapanlar da oldu. Ancak kurultayın toplanıp gündemine seçim konulabilmesi için 651 delegenin imzası gerekiyor. 

Kılıçdaroğlu, “Başarıyı ödüllendirip, başarısızlığın hesabını soracağım. Tek tek örgüt başkanlarını çağıracağım ve gerekirse görevden alacağım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından sonra Gölbaşı’nda gözler Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına çevrildi. Ak Parti’nin Gölbaşı’nda ezici bir üstünlükle birinci parti çıkmasının ardından, CHP İlçe Teşkilatını başarısız olarak gören muhalif kesimin ise yanıldığı ortaya çıktı. 

Gölbaşı’nda ki oylarını artıran Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu başarısı Genel Merkez tarafından da göz ardı edilmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’nın CHP İlçe Örgütünü ve eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal’ı arayarak aldığı başarılı sonuç nedeniyle kutladığı öğrenildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı’nda aldığı 20.8’lik oy oranı ile ilçede ikinci parti olmayı başardı. 2007 genel seçimlerinde aldığı yüzde 17’lik oyu 3.8 puan artıran Gölbaşı ilçe örgütü muhaliflerin söylediklerinin aksine başarılı bir performans sergiledi. 

2007 genel seçimlerinde 6999 oy alarak MHP’nin ardından 3.parti olan CHP Gölbaşı İlçe Örgütü, bu rakamı hem 12 bin 89’a yükseltti, hem de ikinci parti konumunu aldı.

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.