1. HABERLER

  2. CHP yargıya gidiyor
CHP yargıya gidiyor

CHP yargıya gidiyor

CHP ’lilerin geçtiğimiz gece TOKİ konutlarında yaşanan olay nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

A+A-

CHP ’lilerin geçtiğimiz gece TOKİ konutlarında yaşanan olay nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Olay geçtiğimiz gece TOKİ konutlarında yaşandı. Ak Parti aleyhine haberlerin bulunduğu gazetelerin Gölbaşı’nın tamamına dağıtılması, partililerin tepkisini çekerken, Ak Partililer gazeteye dağıtan şahısları aramaya başladı.

İddiaya göre gazeteleri CHP’lilerin dağıttığını zanneden Ak Partili bir grup TOKİ konutlarında, seçim çalışması yapan CHP’lileri araçlarında indirerek, araçlarını aradılar. CHP’liler olaya Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selim Akceylan ve Belediye Meclis Üyesi Adayının da karıştığını iddia etti.

CHP SKM'den gönderilen açıklama şöyle;

30 Mart 2014 de yapılacak olan yerel seçimlere az bir süre kala çalışmalarını sürdüren CHP Gençlik ve Kadın Kollarına yönelik AKP’li bir grup tarafından müdahalede bulunulduğu iddia edildi. 15 Mart gecesi saat 20.00 civarında CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek’in CD ve broşürlerini dağıtmak için TOKİ bölgesinde seçim çalışması yürüten CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyesi gençlerin arabaları bir grup AKP yanlısı kişiler tarafından durduruldu. İçlerinde AKP Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanı ve AKP Belediye Meclis Üyesi Adayı da bulunan yaklaşık 20 kişilik bir grup arabalarla CHP heyetinin arabalarının önünü keserek zorla arama yapmaya çalıştı. AKP’li grup Başbakan Recep Tayip Erdoğan aleyhinde gazete dağıtıldığını iddia ederek, CHP’nin üzerinde Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek’in resimleri olan araçlara zorla girerek araç şoförünü de darp ettiği öne sürüldü.

ÜMİT ATAK SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

CHP İlçe Başkanı Ümit Atak olayla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Yaşanan olay kabul edilemez. Seçimlere kısa bir süre kalmıştır. Seçim bittikten kim kazanırsa kazansın ilçemizi birlikte yöneteceğiz. Olaydan sonra  AKP İlçe Başkanı Osman Karaaslan beni arayarak olayı araştırdığını ve olaya karışan AKP’lileri uyardığını ve bir daha böyle olaylar yaşanmaması için gerekeni yapacağını söyledi.  Gölbaşı’nda birlikte yaşayıp yüz yüze bakacağız. Bu tür olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Tüm parti yöneticilerini sağduyuya çağırıyoruz. Seçimlere gölge düşmemesi için bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz’’ dedi.

 

AKCEYLAN, YALANLADI

Ak Parti Gençlik Başkanı Selim Akceylan ise yaptığı açıklamada, arabayı aradıkları iddiasını yalanlarken “Arabanın kapıları zaten açıktı. Herhangi bir darp olayı yaşanmadı. Hatta olay esnasında yere düşen şoförü kendi ellerimle kaldırdım” diyerek kendisini savundu.

KABA KUVVETLE OLMAZ

Yaşanan bu olay sonrası CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Şimşek, basın açıklaması yapArak olaya tepki gösterdi. Şimşek açıklamasında “Herkesi  olası olayların önüne geçmeye davet ediyorum. Seçimi sükûnet içerisinde yapalım. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Kaba kuvvet değil sağduyu kazansın.” dedi.

OLAYI TATLIYA BAĞLADIK

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan ise bir basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulundu. Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Ümit Atak ile konuşarak olayı tatlıya bağladıklarını ifade ederken “Bir yanlış anlaşmadan dolayı yaşanan olay sonrası AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı ve Gençlik Kolları Başkanı TOKİ’ye giderek olayın büyümesini engellemiştir.” dedi.

CHP YARGIYA GİDİYOR

CHP’lilerin yaşanan olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

 

 

 

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum