1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP'li muhaliflerden Gürsel Tekin'e tepki
CHP'li muhaliflerden Gürsel Tekin'e tepki

CHP'li muhaliflerden Gürsel Tekin'e tepki

CHP'li muhaliflerden Tekin'e tepki: "Sen birkaç çarşaflıya rozet takmaktan başka ne yaptın?"

A+A-

CHP'de hedefteki isim Tekin'in Vatan'a açıklamaları muhalifleri tatmin etmedi. Arıtman derhal kurultay isteğini yinelerken Mengü, "Baykal kapatılmış, baraj altında kalmış partiyi bu günlere getirdi" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, Vatan'a yaptığı açıklamalara parti içi muhalefet tepki gösterdi. Tekin muhaliflere "20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz. Kellemi sadece Kılıçdaroğlu ve delege isteyebilir. Gerisi de vızırtıdır. Kurultay ihtimali görmüyorum" diye seslenmişti. CHP'li muhaliflerin önde gelen isimlerinden Canan Arıtman ve Şahin Mengü ise Tekin'in eleştirileriyle ilgili Vatan'a şu değerlendirmelerde bulundu:

ŞAHİN MENGÜ: ALTI AYDA SEN NE YAPTIN?

'20 yıldır ne yaptınız ki 6 ayda ne bekliyorsunuz?' demesi çok enteresan bir ifade. Bugüne kadar Baykal ve Önder Sav'ın ne yaptıkları ortada. 80'de kapatılmış sıfırdan gelmeye çalışan bir parti. Sonunda bir araya gelinmiş bir dönem baraj altında kalınmış arkasından gelinmiş. Bütün bunları inkar etmek kolaycılıktır. O zaman ona sorarlar; sen İstanbul il başkanlığı yaparken ne yaptın diye. Birkaç çarşaflıya rozet takarak mı ciddi atılım yaptım? O zaman yürekli olsalardı CHP markasıyla İstanbul'da belediye başkanlığı seçimine girmeselerdi. Orada alınan oy CHP markasıyla alınmıştır.

Onun istifasını kim istiyor bilemem delege her şeye kadirdir. Onun istifasını isteyenlerin hiçbir tanesinin geçmisinde evrakta sahtecilik yok. Ayrıca o dosyasından evrak çalındığı için soruşturma açıldığı yönünde iddialar basına yansıdı. Bunlara cevap versin. Muhaliflerin eleştirilerine tepki göstermesini de anlamadım. Muhaliflerin şu anda partide görevleri yok. Dolayısıyla orada şu anda konuşacakları bir ortam yok. Nerede konuşacaklar, aynayı mı bakıp konuşacaklar? Elbette gazete ve televizyonlara konuşacaklar. Partide şu anda genel bir kurultay beklentisi var. Partililer güven tazelenmesini istiyorlar. Bence CHP'de eksen kayması var mı yok mu asıl bunun tartışılması gerekir.

ARITMAN: BAYKAL'IN POLİTİKASI İZLENMELİYDİ

20 yıldır partide ne yapıldığı ortada. Bu parti yüzde 4'lerden yüzde 29 bandına kadar getirildi. Konjoktürün bu kadar uygun olduğu bir noktada alınan bu seçim sonuçlarıyla partiyi buralara getirenlerin söylecek sözleri olmadığını düşünüyorum. 22 yıldır siyaset yapan birisi olarak şunu söylüyorum; genel başkanlık makamında kim olursa olsun bu büyük, vahim hatalar yapılmasaydı CHP'nin oyu yüzde 35 olurdu. Konjonktür buna gayet müsaitti. Sayın Baykal'ın politikaları aynen devam ettirilseydi CHP'nin oyu yüzde 35'in altında olmazdı. Tabanımızda, seçmenimizde güven bunalımı yarattılar.

Hakikaten partiyi basında kamuoyunda tartışmayalım diyorlarsa bunun engellenmesi için kurultayı çağırsınlar. Bir an önce kurultayı çağırsınlar ki her şey kurultayda bitsin. Bu görev onlara düşer. O zaman tartışmalar da biter. Kurultay kararları her şey üzerindedir. Kimse de üzerinde hiçbir şey söylemez. Hariçten gazel okuyorlar. Görev sorumluluklarını bilerek konuşsunlar.

Kurultaydan kaçmaya gerek yok. Bundan kaçarak çok yanlış yapılıyor. Lütfen biran önce kurultay toplansın. Seçimi masaya yatıralım bundan sonra ne yapmalıyız buna karar verelim. Faturayı kim ödeyecek buna karar verelim. Tabi fatura el yaktığı için faturayı ödemekten kaçıyorlar. Minderden kaçmasınlar, mazeret üretmesinler. Ayıp ve yanlış oluyor. Ayrıca ben demedim Gürsel Tekin, 'Yüzde 30'un altında kalırsak ayrılırım' diye kendisi söyledi. Siyasetçi sözünün eri olmalıdır. Biz tabanımızın sesini yansıtıyoruz. Tabanımız kurultayın toplanması için bize baskı yapıyor.

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.