1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP'li vekilden Aynur Doğan'a tam destek
CHP'li vekilden Aynur Doğan'a tam destek

CHP'li vekilden Aynur Doğan'a tam destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürtçe şarkı söylediği için protesto edilen Aynur Doğan'a sahip çıktı.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Kürtçe şarkı söylediği için bir sanatçıyı protesto etmenin akıl almaz bir ayrımcılık ve dışlama'' olduğunu bildirdi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, şarkıcı Aynur Doğan'ın İstanbul'daki konserde Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle protesto edilmesini eleştirdi.

Protestonun ülkenin barışına ve kardeşliğine büyük zarar veren bir durum olduğunu belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

AYRIMCILIK VE DIŞLAMA  YAPILDI

''Ülkemizin neresinde ne acı varsa bu hepimizin ortak acısıdır. Ama bu acının sebebi ne Kürtçedir, ne de Kürtçe şarkı söyleyen Aynur'dur. Kürtçe şarkıya tahammül edemeyen bir ortamda barış, kardeşlik ve birlikte yaşama konusunda nasıl yol alınacağı merak konusudur. Ancak en temel tespit olarak şunu herkes kabul etmelidir; Kürtçe şarkı söylediği için bir sanatçıyı protesto etmek akıl almaz bir ayrımcılıktır ve dışlamadır.

HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM

En temel insan hakkına saygı duyulmayan bir ortamda bu ülkede herkese büyük görevler düşmektedir. Başta siyasiler olmak üzere bütün kanaat önderleri ve tüm toplum söylemlerindeki ve eylemlerindeki nefret, dışlama, ayrıştırma, küçümseme, yok sayma ve aşağılama unsurlarını temizlemelidir. Ne zaman ki bu ülkede insanlar en temel insan hakkı olan anadilinde şarkı söyleme hakkını hiçbir baskı, şiddet ve protesto görmeden gerçekleştirir işte o zaman gerçek bir demokrasi ve barıştan söz edilir. Herkesi, ama herkesi sağduyuya ve barışın dilini konuşmaya davet ediyorum.'' 

Bu haber toplam 2456 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.