1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP'li vekilden Deniz Baykal'a ilginç suçlama
CHP'li vekilden Deniz Baykal'a ilginç suçlama

CHP'li vekilden Deniz Baykal'a ilginç suçlama

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu'ndan Baykal yönetimine ilginç suçlama...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu,Deniz Baykal yönetimindeki CHP'nin partiyi iktidara getirmek için çaba göstermediğini ileri sürerek "Anamuhalefet partisi olmakla yetinilmiştir. Hatta onu korumak için faaliyetler ona göre düzenlenmiştir." dedi.

İKTİDARA GELMEMEK İÇİN ÇABA HARCIYORDU

Loğoğlu, Gazeteci İnci Gül'le yaptığı ve yerel yayın yapan Adana Haber Gazetesi'nde yayımlanan açıklamalarında, CHP'nin eski yönetimini topa tuttu. Baykal yönetiminden "önceki yönetim" olarak bahseden Loğoğlu, bu yönetimi, CHP'yi iktidara getirmemek için özel bir çaba göstermekle suçladı.

Loğoğlu, "CHP'nin yıllardır iktidar olamamasının kabahati Türk seçmenindedir. Sorumluluğu ise partiye aittir. Büyük ölçüde Kılıçdaroğlu gelinceye kadar iş başında olan partinin yönetim anlayışının buna etkisi olmuştur. Bir önceki yönetim CHP'yi iktidara getirmemek için çaba göstermiştir. Hatta onu korumak için faaliyetlerini ona göre düzenlemiştir. Oysa şimdi iktidar olmak isteyen, iktidara talip olan bir yönetim vardır. Bunun da tutması biraz zaman alabilir. Bu seçimde CHP oyunun yüzde 6 artırmıştır. Bir daha ki seçimde çok dahi iyi sonuçlar alacaktır." diye konuştu.

"SİVİL ANAYASA KAĞIT ÜSTÜNDE OLUR"

Loğoğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili CHP'nin katkısının ne olacağına ilişkin bir soruya ise "sivil anayasa" kavramını doğru bulmadığını ifade ederek "Sivil anayasa sanki bir şeyin karşıtıymış gibi. Yapılacak anayasayı 'sivil' tabiriyle sınırlandırmak yanlıştır. Anayasa çok daha büyük bir kavrama mukabil eder. Bir toplumun biraz geçmişini, biraz bugünün, önemli ölçüde de geleceğini belirleyecek değerler, kurallar, misyon hedefler. Bunlar anayasanın bütünün oluşturur. Anayasayı illa sivil yapacağım diye zorlarsanız, kağıt üstünde yaparsınız. CHP'nin buna katkısı iki türlü olacak. Bir doğru ilkelerin değer ve hedeflerin anayasada yer alması, ikincisi yanlış değer ve ilkelerin anayasada yer almasını önlemek." dedi.

"GÖRÜŞMENİN ANLAMI YOK"

Aynı zamanda eski Büyükçelçi olan Faruk Loğoğlu, bölücüterörörgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın "devletle barış" görüşmeleri için gereken ehliyete sahip olmadığını söyledi. Loğoğlu, şunları kaydetti: "Öcalan'ın fikirlerinin başkaları tarafından dile getirilmesinin bir anlamı yok. Sonuçta mahkum olmuş, terör örgütünün elebaşıdır. Dolasıyla onun barış görüşmelerinde devrede olmak için gereken ehliyete sahip olduğunu düşünmüyorum. Onunla görüşmek de şart değil."

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.