1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP’liler “Vatandaşların mağduriyeti giderilecek mi?”
CHP’liler “Vatandaşların mağduriyeti giderilecek mi?”

CHP’liler “Vatandaşların mağduriyeti giderilecek mi?”

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında CHP'liler 74 parselin iptaliyle yaşanana mağduriyetlere dikkat çekti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayının ilk meclis oturumunda okunan başkanlık yazılarının ardından önergelerin okunmasına geçildi.

CHP Grubu verdiği önergede;

“74 parselin imar durumu ile ilgili yürütmenin durdurulması kararı alınmış olup, mevcut yapılan inşaatların mühürlendiği ve yapılan durdurulduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Orada bulunan sakinlerin ve inşaatlar yapan müteahhitlerin sorunun çözümü anlamında ne gibi işlemler yapılmıştır. Bunun yanı sıra orada bulunan arsalarda büyük hisse sahiplerinin kendilerinden daha az hissesi olan bir daire umudu ile yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek mi?”  sorusu üzerine Başkan Duruay şunları kaydetti;

“Bu yıl itibari ile yürütme kararı kaldırılacak. Çünkü yapılan savunma ve itirazlarda 86 imarı gündeme alınmıştır. Daha sonra yapılan imarlarla ilgili hiçbir açıklama yapılmadan durduruldu. İnşallah orası büyük bir ihtimalle açılacak. O duruşmada önümüzde ki günlerde nasip olursa gelir. İnşaatların durdurulması ile ilgili olarak da malum insanların avukatları tarafından Gölbaşı Belediyesi burada inşaatları izin veriyor diye savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ondan dolayı biz durdurmak mecburiyetinde kaldık. Yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili arkadaşlar itiraz etti. Büyük hissedarların zaten küçük hissedarlar ile ilgili bir irtibatı kalmıyor. Zaten yapmış olduğumuz çalışmada bu” yanıtını verdi.

Kaynak: Gölbaşı Taraf

Bu haber toplam 3598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum