1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP'nin yüzde 30 alamamasının sebebi
CHP'nin yüzde 30 alamamasının sebebi

CHP'nin yüzde 30 alamamasının sebebi

Vatan yazarı CHP'nin yüzde 30 alamamasının sebeplerini açıkladı.

A+A-

12 Haziran seçimlerinde almış olduğu yüzde 26'lık oyla beklentileri karşılayamayan CHP'de, seçim sonrası çalkantılı bir süreç yaşanmıştı. Bu konunun yankıları sürerken Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi, CHP'nin yüzde 30'larda oy almamasını 3 nedene bağladı.

İŞTE O YAZININ İLGİLİ KISMI...

BAŞKA PARTİLERE GİDEN OYLAR!

Biz terör konusuna yoğunlaşmışken CHP Tekirdağ eski İl Başkanı Aydın Kurban'dan gelen bir mektupta yazılanlar dikkatimi çekti. Kurban şöyle diyordu: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına söylenecek söz yoktur. Çünkü toplumda ve CHP tabanında dürüst, çalışkan ve tam bir demokrat olarak algılanmaktadır. Ancak genel başkana rağmen bazı yöneticilerin kendi bireysel siyasi düşüncelerinin hayatta kalabilmesi için tutundukları parti içi tavırların, parti tabanında siyaset yapanların dikkatinden kaçmadığı muhakkaktır.

Bu nedenledir ki Sayın Kılıçdaroğlu artık CHP Genel Başkanlığı'ndan öte, CHP'yi ve ülkeyi esenliğe çıkarmak yolunda lider olmak zorundadır(...) Bu konuda CHP'nin yüzde 30'lar ve üstünde olamamasının sebeplerini 3 ayrı temelde sorgulaması ve sonuçlandırması gerekir.

CHP'NİN YÜZDE 30'LARDA OLMAMASININ 3 NEDENİ

1- CHP'lilerin kendi partileri yerine MHP ve bazı bağımsız adaylara oy vermeleri,

2- CHP örgütlerinin Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmalarındaki performansının çok çok altında kalması (örgütsel zafiyetleri),

3- Başta Sn. Sarıgül olmak üzere partiye oy ve ivme kazandıracak kişilerin CHP'ye katılımlarının ihmal edilmesi. Sayın Sarıgül'ün CHP'ye katılımının mutlaka sağlanması gerekirdi (...) Sn. Sarıgül'ü beğenir veya beğenmezsiniz, ancak Türkiye'de Sarıgül'e destek verebilecek kişiler azımsanmayacak kadar çoktur. Bence Cumhuriyet Halk Partisi'ne en az 3-5 puan kazandırabilir."

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Mektup tamamını alamayacağım kadar uzun. Tekirdağ eski İl Başkanı Aydın Kurban, "CHP'nin eğer 2014 yerel seçimlere hazırlanırken sıkıntıya girmek istemiyorsa Mustafa Sarıgül'ü partiye alıp "Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmayı düşünmesini, onun katılımından öncelikle partinin kazançlı çıkacağını", böyle olmadığını düşünenler varsa ulusal bir anket yapılabileceğini de yazmış.

Mektup " Sayın Kılıçdaroğlu, yanındaki yöneticilerinin bireysel bekalarından önce partisinin ve Türkiye'nin bekasını düşünmelidir. Umarım başta Sayın Genel Başkan olmak üzere tüm parti yönetimi aklı selim davranır" diye bitiyor.

BU ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMEZLERSE..

Doğru noktalara değinen güzel bir mektup, teşekkürler. Başkalarını bilmem ama benim artık bu dilekler konusunda endişelerim var, CHP sık sık hata yaptığı gibi "partiye zarar veren insanları yarar sağlayacaklara" tercih ediyor. Bazı konularda "Baykal'da tenkit edilen" eski alışkanlıklar sürüyor. Bu anlayışı değiştirmedikleri takdirde bir gelişme sağlamayacakları, eskiden olduğu gibi "kerhen verilen oyları" alamayacakları da kesin.. Bekleyip göreceğiz.

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.