1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ
ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, yine başarılı bir demokrasi örneği sunarak, 19. Dönem Başkanını seçimle belirledi. Başkanlığa LÖSEV Orta Okulu 7. Sınıf öğrencisi Mustafa Şahin Gül seçildi.  

Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi’ne girmeye hak kazanan 9-14 yaş arası 150 çocuk meclisi üyesi, yeni dönemde görev yapacak başkan, 3 başkan yardımcısı ve 2 katip üyesini belirledi.  

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Genel Kurul Salonu’nda gerçekleştirilen 19. Dönem Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısı, son üç dönemi Başkanlık olmak üzere 4 dönem meclis üyeliği yapan Umut Bayraktar’ın başkanlığında açıldı.

Toplantıda 72 çocuk, başkanlık için talepte bulundu. Toplantı, 72 başkan adayının sırayla kürsüye çıkarak kendilerini tanıtmaları, neden başkan olmak istediklerini belirterek kendileri için oy istemeleri ile devam etti. 

Konuşmaların ardından yapılan ilk oylama sonunda en çok oy alan 14 aday finale kaldı. Gerçekleştirilen final oylamasında ise en çok oy alan aday Mustafa Şahin Gül, Başkan seçildi. Daha sonra oy sıralamasına göre Nazlıhan Kavak, Zeynep Yardımcı, Semih Can Bal başkan yardımcıları olurken, Kadir Buğra Akpınar ve Zeliha Baldan ise katip üyeliğe seçildiler.

Başkanlık divanı seçimlerinin tamamlanmasının ardından Başkan Umut Bayraktar, yeni seçilenleri kutladı ve görevi daha önce lösemiyi yenerek eğitimini Lösev Orta Okulu 7. Sınıfında sürdüren yeni Başkan Mustafa Şahin Gül’e devretti.  

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek Mazbata Töreni ve Birinci Genel Kurul ile birlikte 19. Dönem Çocuk Meclisi, yeni dönem çalışmalarına başlayacak.

 

- ÜYELER 8 KOMİSYONDA ÇALIŞACAK

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi, önümüzdeki günlerde  “Eğitim, Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Sanat, Basın ve Yayın, Barış ve Kardeşlik, Çocuk Hakları, Yardımlaşma” olmak üzere bir yıl boyunca aktif faaliyet gösterecek 8 komisyonun üyelerini  belirleyecek.

Komisyonlar, 15 günde bir toplanarak kendi konularında öneri ve faaliyet taslakları hazırlayacaklar. Hazırlanan bu öneri ve taslaklar ayda bir gerçekleştirilecek olağan toplantıda, Meclis Genel  Kurulu’nda görüşülerek, yapılacak faaliyet ve girişimler için meclisin  onayı alınacak.

Onaylanan konuları Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’in uygun bulması durumunda, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge olarak getirilerek meclisin onayı istenecek.

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.