1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Çocuk polisler denetimde
Çocuk polisler denetimde

Çocuk polisler denetimde

Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleriyle birlikte 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda geniş kapsamlı trafik denetimi yaptı.

A+A-

Meydana trafik polisi kıyafeti ve şapkalarıyla gelen küçük trafik polislerini

karşılayan trafik polisleri, kısa süren buluşma ve görev paylaşımı sonrası, küçüklerle birlikte denetime başladı.

Denetime katılan 22 çocuk, trafik polislerinin rehberliğinde 3 ayrı gruba ayrıldı. 1. grup çocuk, meydandan geçen araçları durdurarak sürücülerin ehliyet ve araç ruhsatlarını inceleyerek, araç muayenelerinin durumunu kontrol etti.  Emniyet kemeri konusunda tavizsiz davranan küçük trafik polisleri, emniyet kemeri takmayan bir taksi sürücüsüne ikazda bulunarak, bir daha kemer takmadan yakalanması durumunda mutlaka ceza yazılacağını söyledi.  

2. grup trafik polisi çocuk ise meydanda geçen yayaları ve araçları trafik işaretlerine ve ışıklara uyması yönünde, megafonla sürekli uyarılarda bulundular. Yayalara sürekli yaya geçitlerinden veya alt ve üst geçitlerden geçmeleri yönünde uyarılarda bulunan çocuklar, yaya trafiğinin düzenli ve çabuk sağlanması için yaya geçidinde vatandaşların gidiş yönünde daima sağ kulvarı kullanmalarını istedi.  

Diğer gruptaki çocuklar ise yayaları durdurarak onlara temel trafik kurallarıyla ilgili bazı sorular sordu ve doğru yanıt aldıkları kişilere de trafik polisi simgeleri bulunan anahtarlıklar armağan etti.

Daha sonra kendilerine eşlik eden trafik polisleriyle birlikte meydanda  toplanan Çocuk Meclisi üyesi trafik polisi çocuklar, "Yaşam hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin”, “Hırsız malımızı, hız canımızı alır”, "Trafik kültürü, kanunla değil, saygıyla gelişir”, hızınızla değil, dikkatinizle farkedilin”, “Kuralsız trafik notasız müziğe benzer”, "Trafik saygı işidir, başaran çağdaş kişidir”, “Binayı ayakta tutan sağlam temeli, sürücüyü hayatta tutan emniyet kemeri”, “Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor”  yazılarının yer aldığı pankartlarla vatandaşlara mesajlarını iletti.

 

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.