1. HABERLER

  2. Çorumlular Birliği'den dev organizasyon
Çorumlular Birliği'den dev organizasyon

Çorumlular Birliği'den dev organizasyon

Yaptığı organizasyonlarla ses getiren Çorumlular Birliği Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yine dev bir organizasyona daha imza attı.

A+A-

Yaptığı organizasyonlarla ses getiren Çorumlular Birliği Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yine dev bir organizasyona daha imza attı.

Ak Partili 21 milletvekili ,GölbaşıÇorumlular Birliği Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen yemekte buluştu.


Dünyanın en uzun pişen yemeği olan ve 24 saatte pişirilen kazanlar dolusu İskililip Dolması yenilerek Ak Partili milletvekillerine tanıtıldı.

21 MİLLETVEKİLİ KATILDI
Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın ev sahipliğide Manzara Kafe’de düzenlenen yemeğe Ankara Milletvekilleri Cemil Çiçek,Emrullah İşler, Murat Alpaslan, Ahmet Sami Ceylan, Fatih Şahin, Nevzat Ceylan’ın yanı sıra 21 milletvekili katıldı. 

_dsc0175.20160323113214.jpg

İSKİLİP DOLMASI İKRAM EDİLDİ

Milletvekillerine, 24 saatte kazanlar dolusu pişirilen Çorum'un ünlü yemeği İskilip Dolması ikramında bulunuldu.

_dsc0183.jpg

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Yemek öncesi konuşan dernek başkanı Osman Ulunç, "Ankara ve Gölbaşı'nda yaşayan hemşehri gruplarına bakıldığında birinci sırada Çorumluların yer aldığını görmekteyiz. Bizler Çorumlular Derneği olarak Gölbaşı’nın gelişimi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda da vekillerimizden destek bekliyoruz. Yemeğimize katılan herkese teşekkür ederiz.” dedi.  

_dsc0188.20160323114833.jpg

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Yemek sornası Çorumlular Birliği Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  

_dsc0190.jpg

İSKİLİP DOLMASI NEDİR

Çorum'un ünlü yemeklerinden olan İskilip Dolması, bir gün önceden hazırlanan kazanların altında yakılan odunlarla pişirilmeye başlanıyor. 24 saat boyunca yanan ateşte çeşitli aşamalardan geçen, kendine özel pirinç ve etle pişirilen İskilip Dolması, masa ortasına lenger denilen özel kaplarla sirke salatası ile servisi yapılıyor. Yemekte önce çorba içildi,İskilip Dolması'nın ardından un helvası ikramında bulunuldu.

_dsc0192.jpg

Programa  Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Koçak, Elif Özer, Murat Bey Balta, belediye meclis üyeleri, işadamı Mehmet Atak ve çok sayıda davetli de katıldı.

_dsc0201.jpg

_dsc0210.jpg

_dsc0212.jpg

_dsc0212.20160323113345.jpg

_dsc0180.jpg

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.