1. HABERLER

  2. Çorumlular gövde gösterisi yaptı
Çorumlular gövde gösterisi yaptı

Çorumlular gövde gösterisi yaptı

Gölbaşı Çorumlular Birliği Dayanışma ve Kültür Derneği tanışma yemeği düzenledi. Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı girişinde bulunan İlhan Usta Kebap bahçesinde düzenlenen yemeğe sosyal, siyasi, kültürel birçok yöneticinin yaklaşık 2000 vatandaş katıldı.

A+A-

Gölbaşı Çorumlular Birliği Dayanışma ve Kültür Derneği Çorumun ünlü yemeği olan “İskilip Dolması”nı misafirlerine ikram ederken,  yoğun katılım Çorumluların birliktelik özlemini de ortaya koyuyordu.

Açılış konuşmasını yapan   Gölbaşı Çorumlular Birliği Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek  Başkanı Osman Ulunç yaptığı konuşma da, herkesi birlik ve beraberliğe çağırırken, “Bir olalım, İri Olalım, Diri olalım.” diyerek katılanlara teşekkür etti.


Osman Ulunç yaptığı konuşma da şöyle dedi. “Gölbaşı’nda yaşayan hemşerilerimizi tek bir çatı altında birleştirmek düşüncesiyle kurmuş olduğumuz  “Gölbaşı Çorumlular Birliği Derneği” hazırlık dönemi sonrasında kurumsal bir kimliğe kavuşmuştur. Bu süreçte emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyorum.  İlçemizde yaşayan hemşerilerimize ulaşarak onların sorunlarına çözüm getirmek, acı-tatlı günlerinde yanlarında olmak, hemşerilerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak adına faaliyetler gösteriyoruz ve göstereceğiz. Çorumdan göç ederek Ankaramızın çeşitli semtlerine yerleşen dünün “Gariban” hemşerileri, uzun yıllar süren geçim telaşı sonrasında, bugün hemen her alanda önemli mevkilere gelmişlerdir. İş adamlarımızdan bürokratlarımıza, sivil toplum temsilcilerinden siyasilerimize kadar bugün pek çok alanda hemşerilerimizi görmek mümkün.  İnşallah önümüzdeki günlerde gerek Gölbaşı’nda gerek Ankara’da yaşadığı şehrin sorumluluğunu taşıyarak çalışan, üreten, hizmet eden hemşerilerimizin sayısı daha da artacaktır. Bizler bu anlamda hemşerilerimizin yanındayız ve her türlü desteği vermeye hazırız. Ankara ve Gölbaşı’nda yaşayan hemşeri gruplarına bakıldığında birinci sırada Çorumluların yer aldığını görmekteyiz. Ancak bu sayısal çoğunluğun “etkin olma” anlamında yeterince kullanılmadığı da bir gerçektir. , ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin hak ettikleri ölçüde her alanda temsil edilmesi konusunda kararlıyız. Saygıdeğer konuklar; özetle sizlere şunu söylemek istiyorum; Bir olalım, iri olalım,  diri olalım. Bu güzel birlikteliğimize katılarak bizlere şeref veren hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. “ dedi.

ÇORUMUN ÜNLÜ YEMEĞİ “İSKİLİP DOLMASI” KAZANLARDA PİŞİRİLDİ..

 Çorum’un ünlü yemeklerinden olan “İskilip Dolması” 1 gün önceden hazırlanan kazanların altında odunların yanmasıyla pişirilmeye başlanıyor. 24 saat boyunca yanan ateşte çeşitli aşamalardan geçen kendine özel pirinç ve etle pişirilen İskilip Dolması servisi ise;  masa ortasına  lenger denilen özel kaplarla  sirke salatası  ile servis  yapılıyor. Yemeğe başlarken ikram edilen Çorba,  sonunda da yemek  un helvası ile son buldu.

 

ODABAŞI "OSMAN'A CEZA KESTİM"

Yemek sonrası İskilip Dolmasının nasıl yapıldığı merak eden Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İskilip dolmasının ustasından dolmanın yapılışını ve inceliklerini öğrendi. Odabaşı, Çorumlular Birliği Başkanı Osman Ulunç'a da takılarak "Sana ceza kestim" dedi.

 

Gölbaşılı Çorumluların tanışma yemeğine;  Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Büyüktaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Ekonomi Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Koca,Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Uçakçı,   Sincan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Erdoğan Kurtoğlu,Sincan Belediyesi İmar İşleri Müdürü Erol Eraslanoğlu,Türksat Tesisler Yönetim ve Sosyal Hizmetler Direktörü Nurettin Kotuk, Mamak Çorumlular Dernek Başkanı Osman Özbekmez,  Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Kaya, Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Başer,  Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Çağatay,Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Orhan Şahin, Gölbaşı CHP İlçe Teşkilatı Adına Murat Demir,Belediye Meclis Üyeleri; Fatih Duruay, Nizamettin Çakır, Ali Atsız, Dilaver Şaşmaz, Yusuf Aksakal, Mehmet Atak,  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Kubaşık, Gölbaşı Belediyesi Eski Başkanı Abdülnasır Haşlak, Gölbaşı Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Necati Koçak,Gölbaşılılar Derneği ve Gölbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı Münür Ballı, TÜGEF Gölbaşı Başkanı Onur Altay,   Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Yaşar Altun, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Gölbaşı Müteahhitler Dernek Başkanı Ercan Bilgin, Gölbaşı Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Aktay,Yunus Emre Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hayrullah Başer, Gölbaşı Yozgatlılar Dernek Başkanı Menderes Köksal,ADD Gölbaşı Şube Başkanı Kadir Gülhan, Kırşehirliler Dernek Başkanı Nevzat Dulkadir, Gölbaşı Haymanalılar Dernek Başkanı Bilal Kutsal,Gölbaşı Andezitçiler Birliği Başkanı Bayram Dursun, Çorum Bayat Dorukseki Derneği Bşk. Bahattin Uysal, EGO Bilgi İşlem Müdürü İsmail Keskin,  Belediye Eski Meclis Üyelerinden; Yakup Kurtoğlu, Göksel Akbaş, Fikret Akliman, Gölbaşı Çerkezler Derneği Adına Sinan Bulut,G.O.P. Mahallesi Muhtarı İrfan Tosun, Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan, Gölbaşı Bayburtlular Derneği Başkanı Yüksel Kaymak, Gölbaşı Halk Kütüphanesi Müdürü Özbey Uçak, Ankara Atam İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Demirtaş, Çorum Bayat Eskialibey Köyü Muhtarı Muhammer Tülek, Çorum Uğurludağ Saz Köylüler Derneği Başkanı Şerif Mucurluoğlu, Eski İl Genel Meclis Üyesi Mecit Türkay,Çorum Sungurlu Üçoluk Köyü Derneği Başkanı Niyazi Köse,Dışkapı Halk Çarşısı Başkanı Sadi Hekim, Çorumlu  İş Adamı Pirzade Kösepiroğlu, Çorumun Sesi Gazetesi Sahibi İsmail Çabuk ile yaklaşık 2000 çorumlu vatandaş katıldı.

 

Fotoğraf ve Haber: www.golbasigazetesi.com

 

 

 

Bu haber toplam 4527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.