1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çubuklu Otuzbiroğlu ve Gülbahar'a tutuklama
Çubuklu Otuzbiroğlu ve Gülbahar'a tutuklama

Çubuklu Otuzbiroğlu ve Gülbahar'a tutuklama

Andıç soruşturması kapsamında Çubuklu Otuzbiroğlu ve Gülbahar tutuklandı...

A+A-

İnternet andıcı soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan üç komutan tutuklandı.. Soruşturma kapsamında 8'i muvazzaf toplam 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bugün adliyeye gelen ve haklarında yakalama kararı bulunan; Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Otuzbiroğlu ve Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı. 

TUTUKLANMA GEREKÇELERİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar yakalama kararına karşı savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi. Aradan sonra mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme 'dosyadaki delil durumu, sanıklar Hulusi Gülbahar, Hıfzı Çubuklu ve Mehmet Otuzbiroğlu'na atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, sanıklara isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunduğunu' belirtti.

ÜÇ SANIK DA TUTUKLANDI

Adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme, üç sanığın da tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme sanıkların, İstanbul 14. ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz haklarının bulunduğunu da belirtti. Bu karar ile haklarında yakalama emri çıkarılan 14 sanıktan 6'sı tutuklanmış oldu. Daha önce de emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile iki emekli albay tutuklanmıştı. Aralarında Orgeneral Nusret Taşdeler ile korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Eröz'ün de bulunduğu 8 sanık ise henüz teslim olmadı. 

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.