1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cumhuriyet'in Balyoz iddiası şaşırttı
Cumhuriyet'in Balyoz iddiası şaşırttı

Cumhuriyet'in Balyoz iddiası şaşırttı

Cumhuriyet gazetesi, eski Genelkurmay Başkanları Büyükanıt ve Başbuğ'un ifadeye çağrılacağını ileri sürdü.

A+A-

Cumhuriyet gazetesi, aralarında eski Genelkurmay Başkanları Büyükanıt ve Başbuğ'un da olduğu 25 eski komutan ve muvazzaf askerin ifadeye çağrılacağını ileri sürdü. Bu iddiayı manşetine taşıyan Cumhuriyet gazetesi haberini, Aydınlık gazetesine dayandırdı.

SIRA BAŞBUĞ VE BÜYÜKANIT'TA MI?

Genelkurmay'ın 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimine mühadale ettiği iddiası yeni bir boyut kazandı. Bülent Arınç'ın müdahale iddialarına ilişkin 'Belgesi bulunursa yadırgamam' demesinin ardından bu kez de Başbuğ ve Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu 25 emekli komutan ve muvazzaf askerin ifadeye çağrılabileceği belirtildi.

YENİ DALGA 9 HAZİRAN'DA

Orgeneral Balanlı ve Tümgeneral Taş'ın da aralarında bulunduğu 8 muvazzaf subayın da tutuklanmasıyla başlayan yeni operasyonun 9 Haziran'da devam edeceğini öne süren Aydınlık gazetesi, ifade çağrılacak isimler arasında Çevik Bir, Aytaç, Yalman, Atilla Ateş, Saldıray Berk, Hasan Iğsız, Şükrü Sarıışık, Korgeneral Yurdaer Olcan, Tuğgeneraller Mehmet Çetin, Sami Fındıkoğlu, ve Tuğamiral Savak Yürekli'nin aralarında bulunduğu 20 muvazzaf ve emekli askerin olduğunu belirtti.

Habere göre, 9 Haziran 2011 de başlaması beklenen yeni operasyonda hedefteki muvazzaflar ifadeye çağrılacak. Emekli komutanlar ise gözaltına alınacak.

Hedefteki komutanların çok büyük bir bölümü tutuklanacak.

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.