1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Danıştay'ın yeni başkanı seçildi
Danıştay'ın yeni başkanı seçildi

Danıştay'ın yeni başkanı seçildi

Danıştay'ın yeni başkanı Hüseyin Karakullukçu oldu

A+A-

Mustafa Birden'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı'na 1. Daire Üyesi Hüseyin Hüsnü Karakullukçu seçildi. Karakullukçu, Erdoğan'ın yakın dostu olarak biliniyor.

Danıştay başkanlığına seçilen Kullukçu, Tayyip Erdoğan'ı ceza almaktan kurtaran karara imza atmıştı. Tayyip Erdoğan, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı'nın hakkında verdiği soruşturma izninin iptali için Danıştay'a başvurdu. Erdoğan'ın başvurusunu 2'nci Daire görüştü. Danıştay başkanı olan Hüseyin Karakullukçu ve Kamuran Erbuğa''nın da aralarında olduğu heyet oy birliğiyle, soruşturma iznini kaldırdı.

HÜSEYİN KARAKULLUKÇU KİMDİR

15 Haziran 1948'de Görele'de doğan Karakullukçu, Ankara Gazi Lisesi'ni bitirdi ve 1970'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Danıştay Yardımcısı unvanıyla 17 Şubat 1973'te mesleğe başlayan Karakullukçu'nun görev unvanı, 14 Mayıs 1981'de Danıştay Tetkik Hakimi olarak değişti. Sivas İdare Mahkemesi Başkanlığı, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, 6 Eylül 2000'de Danıştay üyeliğine seçilmişti. Paris Uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü'nü bitiren ve Fransızca bilen Karakullukçu, bir çocuk babası..

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.